Sås till grillad makrill recept

Grillade makrillfiléer med kall sås

Grillade makrillfiléer med kall sås

Rör samman ingredienserna tillsåsen. Kall sås. Makrill är en fet fisk som gör sig bra på grillen. Servera med nykokt färskpotatis och den kalla såsen
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Skala och skär schalottenlöken tillsåsen i mindre bitar. Fördela på bröden och drick en öl till. köttet från benen och vänd ihop det med den varma tomatsåsen
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Skala och skär schalottenlöken tillsåsen i mindre bitar. Fördela på bröden och drick en öl till. köttet från benen och vänd ihop det med den varma tomatsåsen
Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Grillad hel fisk med gräslökshollandaise

Såsen tjocknar och smöret kan tillsättas i jämnare stråle lite i taget. Vispa i hackad gräslök och smaka av såsen med citronsaft, salt, socker och peppar
Marinerad Pastasallad Med Makrill

Marinerad Pastasallad Med Makrill

Innan jag länsade det sista till middagen hade jag även lite machesallad, ½ burk makrill i tomatsås (kvar från i förrgår) och lite av den underbara Grillade paprika- och tomatsåsen  och det fick ingå i en alldeles jättegod pastasallad
Fisk med grönt täcke och citronsås

Fisk med grönt täcke och citronsås

Red såsen med majsstärkelse och koka en stund till. Eller inte tillräckligt ofta menar jag. Rökt makrill med rödbetor och pepparrot
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Jag vill nämligen rekommendera smaksättningen till lite fetare fisksorter, och jag är helt övertygad om att den goda såsen fungerar lika bra til dessa fisksorter
Receptregister

Receptregister

Laxburgare med krossad mandelpotatis, citronpressgurka och skarpsås. Länkar till recepten- dubbelklicka på länken så kommer receptet upp

En härlig grillkväll och Chimichurrisås

Men den här gången valde jag att använda den som en fristående såstill det grillade köttet och den varma salladen