Testa det gärna till en grilladbiff. Tillbehöret är något jag aldrig gjort tidigare, Nobissås. Det är en smakrik sås kryddad med fransk senap, vitlök och gräslök – ungefär som majonnäs, men mindre fet smak och mer lättflytande konsistens
klyftpotatis, sallad, grönsaker och sås. Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Häll i äggulorna och vispa till ett skum, värm och vispa tillssåsen tjocknar. I helgen som gick blev det till och med ett premiärbad i den kalla Delsjön
Vi använde den dels som kall såstill vår grillade kötträtt - och dels i bakade potatisar enligt ett recept som jag hittat på Sverigeskafferiets hemsida
Rör ihop ingredienserna tillsenapssåsen. Tillsätter man någon form av syra i köttmarinad så går smakerna ner i köttet, istället för att bara lägga sig på ytan
Såsen serverade vi med en variant på potatissallad där vi stekte på lite kokt färskpotatis som blandades med sparris, bladspenat, olivolja och lite pressad, grillad citron
Lägg allting i en mixer med dom rostade krossade fröna, mixa till en fin sås. En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Pensla på lite BBQ sås. Och du tillagar den precis som en vanlig majo. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Blanda nötfärs med hickory barbequesås. En sak som är säkert, det är omätbart godare än snabbmat och det går fortare att laga än att åka till närmsta hamburgerställe och beställa
Tillskysåsen. Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök