ex lax, gös, spätta och annan plattfisk också, ta en fisk du gillar helt enkelt. Huruvida den här ljuvliga såsen har något att göra med den grymma och oerhört räliga valfångsten låter vi vara osagt, men vi hoppas inte det och hoppas inte heller att det avskräcker er från att laga till och smaka den
Red av såsentill önskad konsistens. Om såsen har hunnit svalna alldeles för mycket så värm på den igen och servera fisken med sås, bacon, kokt potatis och grönsaker
Mixa såsentill skum och skeda den över gösen. När jag i år för första gången bestämde mig för att söka till Årets Kock, efter uppmaning från generalen för tävlingen, blev gös det självklara valet
Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av och stampa potatisen till en grov puré. Kaprissås. Lägg upp sparrisen på tallrikar, lägg på gösen och potatispurén
Häll såsen över fisken och hyvla på ett tunt lager med prästost. 400 g gösfilé. Låt såsen koka på svag värme, ca 5 minuter och smaksätt sedan med vitpeppar, salt och dill. In i ugnen ca 15-20 minuter, tills allt fått fin färg. 400 g gösfilé
Servera med nykokt färsk potatis och en kall sås. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv. Baka fisken i ugnen på 180 grader ca 30 minuter, eller tills den släpper från. 1 hel gös