Sås till gåslever recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong

Retour en Suède

Kyckling på en rotsakspuré, svamp och en jättegod sås. Till Mannen i mitt liv, familjen och allt det andra som är välbekant och kärt

Matrelaterad historia - blandat

På så sätt försämras dricksvattet om det flyter genom torfjord eller slammig mark eller om i folkrika städer det smutsiga vattnet från gatorna nedtränger i brunnarna, vidare om rent källvatten genomflyter sumpig mark, om skadliga ämnen tillkomma från kloaker, afträdesgropar och gödselhögar, om organiska ämnen tillföras vattnet från industriella anläggningar, såsom färgerier, garfverier, oljekvarnar etc
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

Madeirasås – recept. Bryn på skivor av gåslevern, tills ytan på båda sidor är gyllenbrun. Lycka till. Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan

Restaurang Lyon

Hjortstek med Morteau-korv, Karljohanssvamp, mörk korintsås. Valde tillslut en meny med. Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika

Tournedos Rossini

Börja med såsen. Pudra över mjöl, tillsätt tomatpurén och späd med buljong under vispning. Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel

Stekt unggås

Ta ur halsen och inkråmet ur gåsen och klipp av vingspetsarna, (används vid tillagning av sås). Tranchera (skär upp) gåsen och servera den med kokt potatis, sås, rödkål, brysselkål, gelé, pressgurka och tomatklyftor

Gåsamiddag Följetong - avsnitt 3

Vad vi har kvar på min lilla Gåsaföljetong är buljongen, såsen, äppelkakan med vaniljsås. I år har jag hört ryktas om att Scan har struntat i att göra svartsoppa i "plastkorv" så vi har riktigt problem med att få tag i gåsblod till svartsoppan - jag antar att det har att göra med att fler restauranger måste göra soppan själva

Tournedos Rossini

Börja med att göra såsen. Tillsätt vinet och tomatpurén och koka ihop. Stek tournedos och garnera med gåsleverskivor och tryffel

Wienerköket 16

Och det är absolut förbjudet att använda mjöl för att göra såsen tjockare eller tillsätta vin för att ge rätten en fransk touche

Wienerköket 17

Gåslevern kan också användas som fyllning, den får puttra med lök, palsternacka och morötter i en sås av paprika och sur grädde, den kan bräseras med kalvkotletter och till och med kokas med vin i en oxgryta (Gundel tillagade den så)