Blanda alla ingredienser tillsåsen. I grund och botten är det en dekonstruerad pytt i panna med råstekt potatis, stekt lök och biff som serveras med en senapssås och ofta en rå äggula
Ett av mina mest populära recept är Per Morbergs älgfärsbiffar med kantarellsås. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna på medelvärme tills de blir gyllenbruna och mjuka inuti, krydda med salt och peppar
Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens. Tomatsås. På lördagen blev det BiffRydberg med oxfile och senapsmajonäs vilken lyx
Sila såsen och ta bort grönsakerna, häll tillbakssåsen i kastrullen. Framförallt stämmer det kanske om ni kommer få veganer på middag och undrar vad ni ska bjuda på, eller för den delen om ni är veganer och får köttätare på middag och undrar vad ni ska bjuda på för att verkligen omvända deras skepsisim till entusiasm
Jordnötssåsen är så god och blev över till dagen därpå då jag gjorde BiffRydberg av resterna. Släng påsen med smaksättning eller spara till annat tillfälle
Den här såsen har jag serverat tillsammans med potatisterrin och lammkött, och den går hem hos alla. Igår efter att Fredriksson och Stefan blivit finfina surdegsbröd begav vi oss hem till ett par goda vänner för ett förstaklassigt matsurf
Hetta upp såsen. Efter en god frukost, förberedelser inför kvällen, långpromenad, grillad korv omklädning från underställ till "blåsa" började vi vårt nyårsfestande
En riktig klassiker som går hem i alla åldersgrupper, jag tycker att senapsåsen är riktigt viktig och det är först när den blandas med resten som den kommer till sin rätt, så bli inte förskräckt när du provsmakar, den är inte god för sig själv
Servera äggulan och såsen för sig så kan var och en blanda det som man vill. 400 gr oxfilé4 potatisar2 lökarEn knippe persilja2 ägg2 dl creme fraice1 msk pepparrotTärna potatisen och oxfilénStek potatisen tills den är mjukBlanda creme fraiche och pepparrot under tidenStek löken och oxfilén vart för sigLägg upp varje ingrediens för sig på en tallrikStrö över persiljanKLART
Gör såsen först. ) Fräs med löken och krydda med salt, peppar och Worcestershiresås efter smak. Servera med persilja, äggula i skalet, pepparrot och senapssås