Skiva upp filén och servera på varma tallrikar med puré, svampsås, lök och vinägerkål. Här hittade jag också svarttrumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten
Riv grönkål i mindre bitar och rör ner i såsen. Själv sitter jag i skrivande stund på snälltåget på väg ner till Malmö och en före detta kollegas bröllop
En annan är att ta med sig vin, eller köpa det när man kommer hem, Donnafugatas viner görs bland annat på Pantelleria, såsom det söta vinet Ben Ryé, och på Sicilien, flera av dessa går att beställa via Systembolaget
Till serverades också en chokladsås som man själv fick hälla på vid bordet. Chokladsås. Oxfilén stekte jag i tjocka skivor och serverade på en bädd av krämig svampstuvning med svarttrumpetsvamp, trattkantareller och skogschampinjoner
Håll sedan såsen kvar på spisen på lägsta värmen. Maten är idag inte helt enkel, men jag tänker mig en stekt välmelerad biff, svartrot, några krispiga rotfrukter och tryffelsås
Svarttrumpetsvamp är kanske inte alltid så lätt att hitta vare sig färsk eller torkad. Så, om du väljer en annan svamp försök hitta en med mycket smak och ta lite mer, annars kommer såsen bara att smaka kalvfond
tillsätt därefter tomatpuren och den skurna färska timjanen, verkar såsen allt för tjock kan du tillsätta lite mera rödvin och när såsen är nästan klar monterar du i en matsked riktigt smör, det ger såsen den vackra glansen och lyfter på smaken
Reducera inte för mycket, det ska fortfarande vara en sky och inte en välreducerad sås. Vid servering vänd ner lite rumstempererat smör för att få en fin glans på skyn