Viltgräddsås – recept Om du vill smaksätta såsen med messmör tillsätt det här. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning mittkok.expressen.se
Karréstek…Igen Recept, magisk sås med smak av messmör. Gjorde en redning på smör och mjöl genom att knåda ihop dessa två finfina råvaror till en och sedan lägga ned den i såsenEn salig soppa
Konjakssås Blanda grädde, fonder, konjak, gelé, mesost och maizena till såsen i en kastrull och låt koka några minuter Matklubben.nu
Älgskavsgryta gratinerad med duchessepotatis Oftast brukar jag göra en ljus gryta med renskav i en sås med messmör, det är den absolut godaste jag vet Kryddburken.se
Porterköttbullar Köttbullarna vart goda men nästa gång ska jag nog ha porter i såsen också så det blir riktig portersmak BBQ Lovers
Norrlänska kotletter Koka upp såsen och rör i gelé eller messmör. Börja med såsen. 1 msk messmör. 1 msk svartvinbärsgelé. Vispa samman buljongen, vetemjölet och grädden Matklubben.nu
Kyckling á la Hagby Gård En av maträtterna som Jenny hade tänkt var Viltsmakande kyckling med en sås smaksatt med messmör. Såsa under tiden WCTC
Norrländska kotletter Koka upp såsen och rör i gelé eller messmör. Börja med såsen. 1 msk messmör. 1 msk svartvinbärsgelé. Vispa samman buljongen, vetemjölet och grädden Tasteline
Egen älgskav Om du vill dryga ut grytan kan du ta i mera rotfrukter i små bitar, det reder såsen på ett gott och mustigt sätt Matklubben.nu
Viltkryddad filé med konjakssås Blanda grädde, fonder, konjak, gelé, mesost och majsena till såsen i en kastrull och låt koka några minuter Matklubben.nu
Ljummen tälknöl av älgstek med en symfoni av nordiska smaker köttsaft till den varma såsen. Tillsätt 3 msk messmör och 2 msk svartvinbärsgele. 1-5 kg älginnan lår,vatten salt socker lagerblad krossade enbär vitpeppar svartpeppar gul lök periljestjälkar vetemjöl vispgrädde,messmör svartvinbärsgele äppelcidervinäger havtorn gula kantareller mandelpotatis ägg västerbottenost Lantmännen
Ljummen tjälknöl av älgstek med en symfoni av nordiska smaker köttsaft till den varma såsen. Tillsätt 3 msk messmör och 2 msk svartvinbärsgele. 1-5 kg älginnan lår,vatten salt socker lagerblad krossade enbär vitpeppar svartpeppar gul lök periljestjälkar vetemjöl vispgrädde,messmör svartvinbärsgele äppelcidervinäger havtorn gula kantareller mandelpotatis ägg västerbottenost Lantmännen
Vilt älskad Älgskav Om du vill dryga ut grytan kan du ta i mera rotfrukter i små bitar, det reder såsen på ett gott och mustigt sätt Lantmännen