Sås med rödvin och svartvinbärsgele recept

Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

Älgstek med kantarellsås och rönnbärsgelé

När ris ochsås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar medkantarellsåsenoch njuter medrödvinoch en tänd brasa
Portvinssås

Portvinssås

Oxfond medrödvin, konc (Bong). Smaka av med gelé eller äppelmos. Till detta ville vi ha en härlig såsoch jag googlade fram en portvinssås från allt om mats hemsida som fick stå och puttra och smarra till sig
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Älgstek

Älgstek

Därefter är det bara att addera vispgrädde och genast har du en underbar sås. Gräddsås. Blanda enbär, örter och olja i en påse ihop med köttet
Rödvinssås

Rödvinssås

färska kryddor ochsvartvinbärsgelenoch låt reducera på medelvärme tills hälften återstår på nytt. Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Rådjursstek

Rådjursstek

ev lite maizena att reda såsenmed. Till det en klassisk potatisgratäng, rödvinssåsoch svartvinbärsgelé
Pasta med ädelostsås & fläskfilé

Pasta med ädelostsås & fläskfilé

Koka rödlöken mjuk i en kastrull med balsamvinäger, honung ochrödvin. Då var det helg igen och igår lagade jag en härlig pastarätt medädelostsåsoch fläskfilé
Renfilé till festmiddag

Renfilé till festmiddag

Tillsätt lite svarta vinbärssaft eller -gelé, rör om, lyft upp vitlöksklyftan strax innan det är dags att servera såsenoch red den med arrowrot så att den blir lite simmig och fin i konsistensen
Söndagsmiddag

Söndagsmiddag

Servera såsenmed kyckling, smörstekt potatis, gurka, lättkokta grönsaker och svartvinbärsgelé. Sås. Fyll kycklingen med lök och rosmarin
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

Sås. Skala pumpan, kärna ur och ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn. Hjortstek med rostade pumpakulor. Tillsätt vatten, fond, soja ochrödvin
Helgen är över

Helgen är över

gjorde mandel klyftpotatis ochdragonsås (sås på kycklingsaften som blir från kycklingen, grädde, torkad dragon, soya, salt, peppar,en skvätt rödvin,lten klick svartvinbärsgele red av med maizena,
Ankbröst och ett gott rött vin.

Ankbröst och ett gott rött vin.

Vad säger ni om anka, med en riktigt god sås på bl.  Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag