När ris ochsås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar medkantarellsåsenoch njuter medrödvinoch en tänd brasa
Skär steken i tunna skivor och servera medsåsenoch hasselbackspotatis. Gräddsåsen blir extra god eftersom skyn som köttet legat i silas och hälls i och ger otroligt mycket smak
Oxfond medrödvin, konc (Bong). Smaka av med gelé eller äppelmos. Till detta ville vi ha en härlig såsoch jag googlade fram en portvinssås från allt om mats hemsida som fick stå och puttra och smarra till sig
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
färska kryddor ochsvartvinbärsgelenoch låt reducera på medelvärme tills hälften återstår på nytt. Jag tänkte dock att vi firar in mitt nya liv som bokföringsproffs med en finfin rödvinssås som jag gjorde till påskhelgens svamp och nötstek (som har blivit en riktig högtidsfavorit hemma hos mig)
Koka rödlöken mjuk i en kastrull med balsamvinäger, honung ochrödvin. Då var det helg igen och igår lagade jag en härlig pastarätt medädelostsåsoch fläskfilé
Tillsätt lite svarta vinbärssaft eller -gelé, rör om, lyft upp vitlöksklyftan strax innan det är dags att servera såsenoch red den med arrowrot så att den blir lite simmig och fin i konsistensen
gjorde mandel klyftpotatis ochdragonsås (sås på kycklingsaften som blir från kycklingen, grädde, torkad dragon, soya, salt, peppar,en skvätt rödvin,lten klick svartvinbärsgele red av med maizena,
Vad säger ni om anka, med en riktigt god sås på bl. Vad ni väljer att lägga på mattallrikarna denna helg är helt och hållet upp till er, men är det någon som inte har bestämt sig än så kanske vi kan få komma med ett litet förslag