Sås med kapris och dijonsenap recept

Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

1Kall sås1 dl kapris 1 kruka färsk gräslök 2 dl majonnäs 2 dl gräddfil 2 msk dijonsenap salt. 500 g torskfilé, delad i 8 bitar salt 2 ägg 2 msk vatten 1 dl majsstärkelse 3 dl pankoströbröd olja
Socca med auberginecaviar, grön sås och getost

Socca med auberginecaviar, grön sås och getost

1 msk dijonsenap. 2 msk kapris. Grön sås1 knippe fransk vattenkrasse 1 knippe koriander 1 klyfta vitlök 1 msk dijonsenap 2 msk kapris 2 msk cornichoner, hackade 0,3 jalapeño 2 dl olivolja salt
Snabb och enkel helgmiddag

Snabb och enkel helgmiddag

Hacka kaprisen grovt, blanda med senap, äggula, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och citronsaft

Vintips och finfin potatissallad

Häll upp lite av potatisen i en stor serveringsskål och varva potatisbitar medsåsen. Ett generöst vin med frukt och lena tanniner
Aubergine och zuchini med ricotta

Aubergine och zuchini med ricotta

Späd med lite vatten och kör ihop såsen. ½ msk kapris. Pensla med rapsolja, salta och peppra. Börja med dressingen
Kamben och potatissallad

Kamben och potatissallad

Servera sedan alltihop med valfri sås. Välj en glaze som du gillar, antingen en färdig eller en som du slänger ihop med soja, honung, farinsocker, lite pressad vitlök och mängder av svartpeppar
Basilika och persiljesås – enkelt, krämigt och gott!

Basilika och persiljesås – enkelt, krämigt och gott!

Smaka av med salt, klart. Basilika ochpersiljesås är en sås som min mamma lärde mig i somras. Jag har gjort den ofta sedan dess, och den är enkel att variera för att göra om den lite, jag har flera tips på det och även tips på bra läsning, spännande fakta om basilika och persilja och mycket mer
Bakad potatis med lax och räkröra

Bakad potatis med lax och räkröra

Blanda en sås av crème fraiche, senap ochkapris. Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar
Bakad potatis med lax och räkröra

Bakad potatis med lax och räkröra

Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar. Skala och kärna ur äpplena. Tillsätt gräslök och pepparrot
Varmrökt lax med sås verte

Varmrökt lax med sås verte

Glöm inte att garnera med lite citronklyftor och lite av kvarvarande kapris, (vill du lyxa dig ännu mer använd lite kapriskrusbär)