Sås madeira gåslever recept

Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong

Färsk gåslever med stekta persikor

Lägg gåslevern ovanpå persikorna, ös såsen över och servera genast. Skär resten av smöret i små bitar och lägg ner dem i pannan, vispa kraftigt med en ballongvisp tills du får en blank sås
Tournedos Rossini – min paradrätt

Tournedos Rossini – min paradrätt

Madeirasås – recept. Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan. Min gåslever var perfekt. För något år sedan var vi i Paris och jag blev magsjuk efter en middag med gåslever

Tournedos Rossini

Slå över den heta madeirasåsen, toppa slutligen med en skiva tryffel och servera genast. Börja med såsen

Stekt unggås

Ta ur halsen och inkråmet ur gåsen och klipp av vingspetsarna, (används vid tillagning av sås). Tillsätt nu salt, socker, lite ättiksprit, hönsbuljongtärningar, portvin, madeira, mald nejlika samt mald ingefära (Får man soppan för tunn, den skall vara lite tjock och fyllig, kan man tillsätta lite toppredning eller majzenaredning på pulver)

Tournedos Rossini

Börja med att göra såsen. ½ dl madeira. Stek tournedos och garnera med gåsleverskivor och tryffel. Slå såsen över köttet och servera med potatis