Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Lägg gåslevern ovanpå persikorna, ös såsen över och servera genast. Skär resten av smöret i små bitar och lägg ner dem i pannan, vispa kraftigt med en ballongvisp tills du får en blank sås
Madeirasås – recept. Skyfflade precis ner en skiva gåslever i soptunnan. Min gåslever var perfekt. För något år sedan var vi i Paris och jag blev magsjuk efter en middag med gåslever
Ta ur halsen och inkråmet ur gåsen och klipp av vingspetsarna, (används vid tillagning av sås). Tillsätt nu salt, socker, lite ättiksprit, hönsbuljongtärningar, portvin, madeira, mald nejlika samt mald ingefära (Får man soppan för tunn, den skall vara lite tjock och fyllig, kan man tillsätta lite toppredning eller majzenaredning på pulver)