Sås kokt sjötunga recept

Fiskrulader med skaldjurssås

Fiskrulader med skaldjurssås

Servera förslagsvis med stekt svamp och kokt eller pressad potatis Jag slarvade pga stress orsakad av en av få hell-hour-upplevelser, med resultatet att såsen blev lite småklumpig
Vardagswalewska- nästan

Vardagswalewska- nästan

Sås. För det finns ju, inte helt otippat, ingen sjötunga hemma. Vispa tills såsen tjocknar. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen med grill på hög värme
Apelsinspätta

Apelsinspätta

 Medan såsen kokar lägger du en apelsinklyfta på varje fiskfilé och rullar ihop dem till små rullader som hålls ihop av en tandpetare
Vardagswalewska- nästan

Vardagswalewska- nästan

Sås. För det finns ju, inte helt otippat, ingen sjötunga hemma. Vispa tills såsen tjocknar. Häll såsen över fisken och sätt in i ugnen med grill på hög värme

Matrelaterad historia - blandat

Färserad sjötunga med äkta hollandaisesås. ('sallpikång', ett slags fin ragu med stark sås och som merendels serveras i snäckskal
Sjötunga Walewska - Icakuriren

Sjötunga Walewska - Icakuriren

16 st fil (eller rödtunga) 2 dl vatten 2 dl vin torrt vitt fiskfond (från flaska) 2 krm salt Hummersås. 1 st hummer färsk eller djupfryst, kokt tryffel lätt stekta färska champinjoner Pommes duchesse (potatismos). 1Såsen. Vispa 1/2 dl kvarvarande grädde och blanda i såsen. 1Häll såsen över fisken på fatet eller tallrikarna
Såll Mönjäääär - Det är gott det.

Såll Mönjäääär - Det är gott det.

En meunière-sås består av mjöl, smör, persilja och citron. Amatören äter kokt potatis till. Sole meunière betyder ungefär "mjölnarinnas (d v s mjölnarhustruns) sjötunga"

Sjötunga florentine

Bred ut såsen över fisken. Tillaga i ugnen tills fisken är kokt och ytan har fin färg, ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader

Walewska på Pangasius

Blanka av såsen med smöret. Ersätt fisken med skivor av kokt fänkål och använd grönsaksbuljong, följ i övrigt receptet

Fyllda sjötungsfiléer i räksås

Servera gärna kokt ris till. Lägg upp sjötungan på ett varmt fat och häll såsen runtom. Sås. Tillsätt grääde och ev saffran och koka ihop såsen

Soppa - Bouillabaisse

lätt kokt. sjötunga, piggvar, gädda, abborre. Rör i oljan, lite i taget, smaka av med salt och peppar, tillsätt 3 msk av soppan just innan såsen skall ätas. 1 kokt (i soppan) potatis

FISK OCH SKALDJUR i apelsinsås

Servera med kokt potatsis eller pressad potatis, även ris fungerar. Häll såsen på tallrikarna utan att dölja fisk- och skaldjursbitarna

Wienerköket avsnitt 7

Den bästa kräfträtten är kokta Krebsschwänze (kräftstjärtar) med dillsås och ångkokt ris. Man späder med oxbuljong, morötter och lök och till sist reder man såsen med grädde

Så himla gott!!!

Den här supergoda rätten heter Champinjonfyllda rötungsrullader med konjaksås. Denna rätt är absolut godast med kokt ris hur tokigt det än låter

Fisk Florentine

SåsSmält hälften av smöret i en tjockbottnad gryta. Servera med kokt eller pressad potatis. Sätt till äggulor, mjöl och vatten eller(fiskspad)Sjud såsen och sätt till grädden lite i sänder samt resten av smöret i klickar