Sås äggula fruktsallad recept

Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Bred på tomatsås och lägg en ansjovisfilé på varje skiva ihop med några klyftor av körsbärstomaterna och på med lite klippt persilja
Efterrätter till nyårs

Efterrätter till nyårs

Äppelcheesecake med kolasås & mandelkrokant. fruktsallad. kolasås ur tub. Servera med fruktsallad och vispad grädde
Vaniljsås

Vaniljsås

Vispa ner äggulan och sjud en liten stund till så att såsen tjocknar ytterligare. Den här varianten är magisk till alla sorters äppelkaka eller fruktpaj eller istället för vispgrädde till fruktsallad eller riktigt tung chokladkaka
Citronsås till dessert

Citronsås till dessert

Om man ställer det i kylen en stund innan servering får man röra runt i såsen innan servering då den delar sig lite
En nyårsmiddag (i september)

En nyårsmiddag (i september)

Till exempel ska jag laga den här rödvinssåsen som jag blev bjuden på en ljummen septemberkväll tidigare i år
Fruktsallad med pikant sås

Fruktsallad med pikant sås

Gör en fruktsallad av valfria frukter och bär. 1 burk Vita bönor i tomatsås. Vispa grädden tillsammans med äggulorna

Fruktsallad med pikant sås

Sås. Gör en fruktsallad av valfria frukter och bär. Vispa grädden tillsammans med äggulorna. Tillsätt mandelmassan
Fruktsallad med ananasgrädde

Fruktsallad med ananasgrädde

Vispa grädden rätt så hårt och blanda i såsen. Fredagsmyset här hemma blev ikväll en riktig favort, en fruktsallad som idag bestod av banan, apelsin, äpple, vindruvor och granatäpple

Gratinerad fruktsallad m mandellikör

Sätt den på spisen och vispa kraftigt till dess att såsen tjocknar något.  Lägg upp frukten på tallrikar eller portionsskålar som tål ugnsvärme och fördela såsen över

Gratinerad fruktsallad

Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Häll såsen över. Rensa jordgubbarna. Skala kiwin

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Laxrygg med skummad dillsås, syltade tomater. fruktsallad. Laxrygg med skummad dillsås,. fruktsallad. Dillsåsen
Zabaione freddo

Zabaione freddo

Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna. Vispa grädden och vispa ner den i såsen
Klassisk vaniljsås

Klassisk vaniljsås

Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall
Femte kryddan - det gröna guldet

Femte kryddan - det gröna guldet

Ägget stelnar då och blir som en tjock sås. Om du vill kan du toppa pastan med en rå äggula som du sedan rör ut i den varma pastan

Zabaione freddo

Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig. Låt såsen kallna. Vispa grädden och vispa ner den i såsen