Har jag inte såmycket tid att lägga på den tunga vetedegen gör jag min enkla som går snabbare. Vetedegar som innehåller ägg och mycket socker och smör eller margarin kallas för tung vetedeg
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Jag hade även indikationer av en följer på facebook att mängden vätska nog var för liten i förra årets receptså den totala mängden vätska är mer i årets – mycket lyckat
En bra tanke tycker jag, dock tycker jag inte det spelar så stor roll om man tar meat free monday eller wednesday eller saturday, bara det är en gång i veckan
Personligen tycker jag en bit biff är mycketbättre än oxfilé. Nu gäller det att pannan är väldigt varm innan du lägger ner köttet och att du inte vänder för mycket
Ugnsbakade köttbullar är såmycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. Det är verkligen smidigt värre när man gör större satser så som till exempelvis julbordet eller bara har hittat färs till bra pris, gör köttbullar i mängder och fryser in
Jag kunde äta mängder av den rätten och har saknat den rätt såmycket sedan jag började med LCHF. En raggmunk är en rätt gjord på potatis, mjölk, mjöl och ibland också ägg
Jag postar ocksåmycket innehåll på instagram och facebook. Jag vill också passa på att tipsa om världens bästa Tuvessonskan som i veckan la upp ett maffigt inlägg om lakto-ovo-vegetarisk och vegansk husmanskost där hon bland annat har med schyssta recept på veganska och en lakto-vegetariska varianter på korvstroganoff