PYTT I PANNA PÅ KALVRYGGBIFF & PEPPARROTSGRÄDDE, 4 portioner. 800 g (kalv) ryggbiff. Gott nytt 2014. Mina ambitioner är högre än vad jag lyckas åstadkomma men man får vara glad för det lilla
Och därför får ni en favorit i repris, en Ryggbiffsallad med rostade grönsaker. Som den enkla förklaringen till den här biffen, biffraden eller själva biffstocken som sitter på kossans (eller oxe, kalv, kviga) ryggrad
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor. Calvados- och långpepparmarinerad kalv med hasselbackad jordärtskocka och morot samt gravad äggula och lökkräm
Låt marineras under natten Ryggbiff Sätt ugnen på. (Köttet ska marineras ett dygn) Ingredienser 4 port Hel ryggbiff (ca 800 gr) Marinad 3,5 dl portvin1 msk kinesisk soja3 pressade vitlöksklyftor1 tsk torkad timjan Blanda samman allt i en bunke och lägg i köttet. Låt marineras under natten Ryggbiff Sätt ugnen på 100 graderTa ryggbiffen ur marinaden (spara marinaden till såsen) och stek hastigt i rikligt med smör i en stekpanna så den får färg runt om. Portvinssås Marinad (som köttet legat i under natten)2 msk maizena redning1 oxbuljongtärning1 msk kalv eller oxfond2-3 dl gräddesaltpeppar Gör såhärSila av marinaden som köttet legat i. ryggbiff 4 port H
Middagar Stekt falukorv med fullkornspasta, tomat- & löksallad, romansallad Grillade fläskkarrékotletter med limewokad spenat, champinjoner och grön sparris Chili con carne, grönsallad, vitt bröd Kyckling i ugn med rostade grönsaker (morot, palsternacka, vitlök i klyftor, citronklyftor, lök, paprika) & eventuellt myntapesto Stekt ryggbiff med risotto , smörsktekta kantareller,ekbladssallad och ugnsbakade körbärstomater på kvist Lamm pasticada med gnochi och citronmarmelad Skinkinlindade risottoknyten med ruccola, pesto på soltorkad tomat Kyckling salsa verde med färsk pasta, sallad Hamburgare med ciabatta, sallad, tomat, lök, dijonsenap och citronmajonäs Dillkött på kalv med kokt potatis och smörgåsgurka Panerad gösfilé, kokt potatis, vinsås och kokt grön sparris Ceasarsallad Marulksknyten med parmaskinka och timjan , potatismos, ugnssteka körsbärstomater Lunch Bacon, prinskorvar med äggröra Pastasallad med fårost, soltorkad tomat, karpis, röd lök Rester Texas
Här i Sverige består maträtten av stekta köttsorter som ryggbiff, oxfilé eller entrecôte. Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad