Ni som känner mig sedan innan vet om min besatthet av asiatiskasmaker. Jag fullkomligt älskar de rena och smakfulla kombinationerna och äter det ofta och gärna
Salta och peppra ryggbiffen. Så goda fräschar smaker som passar extra bra nu på sommaren. Jag själv tycker att det ska vara lite rött i mitten men det är en smaksak
Marinaden till köttet kommer från Jenny Walldéns bok "Asiatiskasmaker". Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Förra fredagen hade vi bestämt oss för att äta upp en bit oxfilé och en bit ryggbiff som låg i frysen, Håkan kände för asiatiskasmaker och letade upp ett recept på ICAs sida för recept och mat
Smakar precis som på restaurang. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Singhan är fruktig med mycket citrus, och funkar hur bra som helst med de asiatiskasmakerna. Av erfarenhet vet vi att det traditionella och genuina inte behöver vara mer än ett sätt att sälja in det stympade, avpassade till blågula smaklökar
Glasnudelsallad med ryggbiffDen här asiatiska salladen är superfräsch och fantastiskt god. Friska och fräscha asiatiskasmaker gifter sig i den här rätten Nam Tok med glasnudelsallad
200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff) rapsolja salt vitpeppar ca 0,5 burk bambuskott, strimlade 2 klyfta vitlök, hackade 1 gul lök, skivad 2 cm ingefära, hackad 2 msk ostronsås 2 msk soja 2 dl vatten 1 msk ev hoisinsås majsstärkelse, för att reda såsen vatten (för att reda såsen) salt (efter smak) 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 2 salladslökar, skivad
Sedan ska det vara bitar från hela djuret, inte bara ryggbiff, eller entrecote, eller filé, eller lättillgängliga och ”enkla” bitar utan jag väljer gärna kinder, svansar, flankar och ben så jag känner att man respekterar och vördar hela djuret
Man skall helst använda sig av entrecote eller ett annat välmarmorerat mört nötkött men jag hittade inga fina bitar så jag gjorde det av ryggbiff istället