Russinbröd solrosfrön recept

Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Fördela degen i formarna och strö över solrosfrön. 60 g solrosfrön (ca 1 dl) + 0,5 dl till dekoration på brödet. 60 g solrosfrön (ca 1 dl) + 0,5 dl till dekoration på brödet
Aprikos och Russinbröd

Aprikos och Russinbröd

1 dl solrosfrön. 1 dl solrosfrön. 3-4 dl filmjölk. 1 dl hackade aprikoser. 1 dl russin. 1 dl pumpakärnor. 3 dl valfritt mjöl
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, russin och nötter ien bunke

Mörkt russinbröd

solrosfrön (plus en halv dl till dekoration på brödet). Fördela degen i formarna, strö över solrosfrön och grädda i cirka 80 minuter

Äppel- och russinbröd

Tillsätt fe tärnade äpplena, russinen(frukten) och solrosfröna. 1 dl solrosfrön. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i mjölet till en fast deg