Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter ochmandel
Servera med skållad och skalad mandelochrussin i små glögglas. Häll upp bärdrycken i en gryta. Tillsätt glöggkryddorna, täck med lock och låt det dra över natten
) till den söta pumpan och de få russina. En liten näve svarta eller gula russin. Strö det malda hibiskuspulvret, de rostade mandelspånenoch massor av färsk koriander på toppen vid servering
Det vill säga, trots att rätten är varm och smakrik samt innehåller inflammationsdämpande kryddor, så är den inte hettande utan lugnande, harmoniserande och svalkande för kroppen
Tillsätt russinoch stek lite till. En lättlagad gryta som gärna får stå och puttra länge. Mortla vitlöksklyftorna försiktigt så de blir lite mosade och finfördelade