Russin limpa recept

Nattjäst limpa med tranbär, russin & pumpafrö

Nattjäst limpa med tranbär, russin & pumpafrö

Stjälp ut limpan på den varma plåten och snitta brödet. 1 Limpa. 25g Russin. Forma bollen till en limpa och lägg den i en mjölad brödkorg och låt jäsa övertäck i 1 timme. Relaterade 1 Limpa. 25g Russin
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Oftast använder jag mig utav hasselnötter och russin, men till denna har jag valt valnötter och en blandning av russin och tranbär
JULNISSES LIMPOR.

JULNISSES LIMPOR.

russin. 3 dl lättfil3 dl mjölkvärm mjölken något och tillsätt fil,nu brukar jag också tillsätta 50 gr smör för smidigare deg
Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Snabbakade limpor med dadlar och fikon

Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Nyttig limpa

Nyttig limpa

Bakade för ett tag sen en superenkel limpa som också innehåller en massa nyttigheter. Det är en variant av fillimpa
Limpa med frukt och frön

Limpa med frukt och frön

2 dl russin. Blanda ihop fil, sirap, bikarbonat och alla mjölsorterna till en smet. Hacka valnötterna i grova bitar och skär aprikoserna i strimlor
Saftiga limpor

Saftiga limpor

Blanda i farin, ägg, russin, linfrö och rågmjöl. Forma varje del till en limpa och lägg på bakplåtspapper på plåtar
Mörk limpa i lergryta

Mörk limpa i lergryta

Hacka under tiden aprikoser och russin i småbitar. 15 g jäst för matbröd600 g vatten½ msk agavesirap70 g raps- eller olivolja2 msk hela psylliumfröskal½ tsk malda psylliumfröskal110 g torkade aprikoser110 g russin70 g solroskärnor30 g sesamfrön50 g krossade linfrön480 g bovetemjöl85 g rismjöl85 g mörkt teffmjöl30 g havremjöl på rent havre20 g saltGör såhär. Sätt efter 10 minuter på assistenten och tillsätt aprikoser och russin
GLUTENFRI LIMPA

GLUTENFRI LIMPA

Den här gången blev det en limpa med en bas av bovetemjöl och filmjölk som blev helt klart över förväntan
Limpa med potatis o morötter...

Limpa med potatis o morötter...

(ett par nävar russin är även gott att blanda i. Smula ner jästen i en degbunken. Värm vattnet till 37 grader
Limpa och klappar

Limpa och klappar

Jag testade alltså Erikas recept fast jag var skeptisk till både russinen och kanelen, men jag hade inte behövt oroa mej, den smakade utsökt
Limpa med potatis och morötter

Limpa med potatis och morötter

(ett par nävar russin är även gott att blanda i. (ett par nävar russin är även gott att blanda i. 25 g färsk jäst
Limpor

Limpor

Dagen innan jag ska baka dessa så tar jag lite russin, havrekross och trekornsgröts blandning och sen slår jag hett vatten över det och låter det stå över natten i rumstemperatur
Gi-bröd med nötter och russin

Gi-bröd med nötter och russin

Jättegod limpa med lågt gi-värde. 5 dl siktat dinkelmjöl 5 dl dinkelmjöl fullkorn 2 dl krossat linfrö 4 dl havregryn 2 dl russin 2 dl hackade hasselnötter (kan uteslutas) 4 tsk bakpulver 2 tsk salt 8 dl naturell yoghurt 2 rivna äpplen 6 msk honung. 2 dl russin
Nattjäst glutenfri fullkornslimpa med russin och solrosfrö

Nattjäst glutenfri fullkornslimpa med russin och solrosfrö

Saftig och urgod naturligt glutenfri fullkornslimpa. Glutenfri fullkornslimpa – nattjäst. Jag har gjort så att jag har använt varmt/ljummet vatten trots att limpan ska jäsa i kylen för att sätta igång jäsningen lite
Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

Grovt surdegsbröd med mängder av russin och frön

Surdegen från gårdagen2 dl vetemjöl, helst special2,5 dl grovt rågmjöl5,5 dl fint rågmjöl1,5 dl solrosfrön1,4 dl russin2,5 tsk salt2 dl filmjölk1 dl ljummet vattenAtt göra. 1,4 dl russin