Stjälp ut limpan på den varma plåten och snitta brödet. 1 Limpa. 25g Russin. Forma bollen till en limpa och lägg den i en mjölad brödkorg och låt jäsa övertäck i 1 timme. Relaterade 1 Limpa. 25g Russin
Jag utgick från ett recept på en annan god snabbakad limpa, med torkade aprikoser och russin (se här), och bytte ut aprikoserna och russinen mot färska dadlar och torkade fikon
Hacka under tiden aprikoser och russin i småbitar. 15 g jäst för matbröd600 g vatten½ msk agavesirap70 g raps- eller olivolja2 msk hela psylliumfröskal½ tsk malda psylliumfröskal110 g torkade aprikoser110 g russin70 g solroskärnor30 g sesamfrön50 g krossade linfrön480 g bovetemjöl85 g rismjöl85 g mörkt teffmjöl30 g havremjöl på rent havre20 g saltGör såhär. Sätt efter 10 minuter på assistenten och tillsätt aprikoser och russin
Dagen innan jag ska baka dessa så tar jag lite russin, havrekross och trekornsgröts blandning och sen slår jag hett vatten över det och låter det stå över natten i rumstemperatur
Saftig och urgod naturligt glutenfri fullkornslimpa. Glutenfri fullkornslimpa – nattjäst. Jag har gjort så att jag har använt varmt/ljummet vatten trots att limpan ska jäsa i kylen för att sätta igång jäsningen lite