700g rumpstek eller flankstek. 700g rumpstek. I helgen tillagades den här goda köttbiten i mitt kök. Det var både enkelt och gott så jag tänkte jag skulle dela med mig av receptet
(Och just det, vill ni ha kött till glasnudelsalladen hittar ni originalreceptet med rumpstek här. Mitt inte-så-uttalade nyårslöfte om att laga mer asiatisk mat har gått över förväntan, måste jag säga
Jag ville också testa ett recept efter Dario Cecchini där en rumpstek snabbt och hett tillagas tills den är ganska blodig och sedan får ligga och dra i en olivoljebaserad örtblandning
Rumpstek med balsamicosky & ugnsrostade rotsaker (Linas). Skala och skär löken i skivor. Hej. Usch vad jag sov dåligt inatt, har kommit in i en stressperiod då jag så fort jag vaknar till lite (vilket jag ofelbart gör åtminstone vid fem då Ms klocka ringer) ligger och ältar allt jag måste/borde hinna med, får en klump i magen , och då är det kört att somna om
4 bitar nötkött från rumpsteken à 175 g. Tagliatan. Lägg köttbitarna i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn
Skär sedan biffen i tunna sneda skivor. Köttet uppskuret i tunna skivor. 250 nötkött (ryggbiff, rumpstek, entrecote mm). ca 250 gram entrecote använde jag (Rumpstek använde Jamie). 250 nötkött (ryggbiff, rumpstek, entrecote mm). ca 250 gram entrecote använde jag (Rumpstek använde Jamie)
4 skivorrumpstek à ca 150 g. Rumstemperera köttet. Skölj apelsinen noga i varmt vatten och riv av skalet på halva frukten med ett siseleringsjärn eller skala av det yttersta av halva skalet med en potatisskalare och strimla det fint