Jag gjorde en egen vaniljkräm och fyllde med, men den "försvann" in i rulltårtan efter att den hade fått stå några timmar och den blev lite svårrullad för det blev lite "halkigt" medvaniljkräm, smaken var ju god och den blev saftig men istället ville jag nog gjort en vaniljssmörkräm eller philadelphiafyllning om jag väntade gäster
För den här rulltårtan väljer jag vanilj gräddkräm (jag vet inte riktigt vad ska jag kala på den här krämen) eftersom jag har lite vaniljkräm i kylskåp så blanda jag i grädde som jag ska fylla i tårtan och jag fick en riktigt ljuvligt kräm på min rulltårta
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta medvaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker. Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beror på hur stor långpanna du har) och ställ dem med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan. 8 msk vanilj/marsanpulver för kallrörd vaniljkräm
Fördela smeten på tre långpannor med bakplåtspapper(En i taget) som när du gör rulltårta. Blanda resten av grädden med den vaniljkräm du sparat och bred sedan över blandningen