Hetta upp rånjärnet och pensla på med smält smör/marg. Lägg ca 1 msk av smeten på järnet och grädda vackert gulbruna på båda sidorna ( om du inte har ett el järn)
Värm ett rånjärn, häll i ca en matsked smet och grädda tills de börjar få färg, det går jättesnabbt. Jag tänkte överraska min mormor och morfar med lite rån när vi hälsar på i helgen, så igår bakade jag rullrån för allra första gången
Eftersom jag inte har mycket till tålamod så va jag direkt tvungen att testa mitt rullrånjärn. Mitt järn är inte i gjutgärn och det behövs smöras liiite mellan varje el varannat rån
Till detta bak behövs dessutom ett rullrånsjärn. Påminner om ett tunt våffeljärn utan taggar. En spis med "vanlig" gammaldags platta underlättar gräddningen, eftersom järnet ska vändas under gräddningen
Väm järnet på spisplattan på medelvärme. I dag har jag gräddat rullrån för första gången. Lägg en msk smet i mitten av järnet och grädda ca 1 minut på varje sida tills rånet har fått fin färg