Salta rödspättsfiléerna på båda sidor och rulla ihop till rullader. Trots det är det som att saffranet glöms bort resten av året och gör sig först påmind när advent närmar sig
Lyft försiktigt över rulladerna till en smord ugnsform med en hålslev. De slåss inte på samma villkor som de stora butikskedjorna, men har ofta ett bra utbud av kvalitetsråvaror
Rödtunga är en perfekt fisk att göra rulladerav, här i italienskt stuk. Dela fisken i två delar på längden, bred ut peston på filéerna och dra några varv med pepparkvarnen, rulla ihop och lägg i formen
När jag i helgen blev sugen på fiskrullader började jag fundera på hur jag skulle kunna göra en av mina favoritfyllningar lite mer färgglad och kom då att tänka på saffran, som passar så bra med fisk
Plattfisk kan lätt bli torr och falla sönder vid stekning i panna, i synnerhet om man som jag helst låter bli att panera den innan (jag är inget fan av varken panerad eller friterad mat), så att tillaga den i ugnen som rullader kändes som en bra grej
Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Det sägs att man skall äta mer fiskav bland annat skälet att det är så nyttigt (om inte annat så tjatar min kära hustru på mig om att vi skall göra det)
I vanlig ordning, supergod mat även där med rullader till huvudrätt och inkokt päron med kokosmjölk och mandelsmör till efterrätt – som jag snällt krävde receptet på för den där efterrätten var helt gudomlig
Det avsilade hacket kan du med fördel spara och använda i någon pastasås alternativt mixa ner lite av det i såsen eller servera en klick till fisken som du på bilderna ser att jag gjorde (här har jag dessutom en tanke om att man skulle kunna bre ut lite över fisken alternativt fylla någon plattare fisk såsom rödtunga eller till och med gös med hacket och smör och servera som rullader – något att testa vidare framöver)
Vinet blev ingen favorit, det var en vit Tokaji (Zoltán Demeter) från Tokaj i Ungern. Första rätten var en regnbågslax, rullad i torkade örter, med lite rengbågsrom, en liten liten rökt fena med citronkräm, en krispig inlagd gurka, och lite kavringskrisp
Och visst finns det många av dessa godsaker att välja på. Andra varianter kan kryddas lätt med rött eller vitt vin, vitlök eller olika örter och kryddor som varierar beroende på region