Rullader av vit fisk recept

Saffranssås med rödspätta och räkor

Saffranssås med rödspätta och räkor

Salta rödspättsfiléerna på båda sidor och rulla ihop till rullader. Trots det är det som att saffranet glöms bort resten av året och gör sig först påmind när advent närmar sig

Rödtunga med pesto och parmesan!

Rödtunga är en perfekt fisk att göra rulladerav, här i italienskt stuk. Dela fisken i två delar på längden, bred ut peston på filéerna och dra några varv med pepparkvarnen, rulla ihop och lägg i formen
Rödtungarullader med saffranstimjancrème

Rödtungarullader med saffranstimjancrème

När jag i helgen blev sugen på fiskrullader började jag fundera på hur jag skulle kunna göra en av mina favoritfyllningar lite mer färgglad och kom då att tänka på saffran, som passar så bra med fisk
Spätta med champinjonsås

Spätta med champinjonsås

Rulla ihop den till rullader och lägg ut dem ovan på den skivade purjolöken. Torka avfisken och strö över flingsalt
Spättarullader med kallrökt lax

Spättarullader med kallrökt lax

Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Det sägs att man skall äta mer fiskav bland annat skälet att det är så nyttigt (om inte annat så tjatar min kära hustru på mig om att vi skall göra det)
Ögonblick från veckan

Ögonblick från veckan

I vanlig ordning, supergod mat även där med rullader till huvudrätt och inkokt päron med kokosmjölk och mandelsmör till efterrätt – som jag snällt krävde receptet på för den där efterrätten var helt gudomlig
Beurre blanc med fänkål

Beurre blanc med fänkål

Det avsilade hacket kan du med fördel spara och använda i någon pastasås alternativt mixa ner lite av det i såsen eller servera en klick till fisken som du på bilderna ser att jag gjorde (här har jag dessutom en tanke om att man skulle kunna bre ut lite över fisken alternativt fylla någon plattare fisk såsom rödtunga eller till och med gös med hacket och smör och servera som rullader – något att testa vidare framöver)
Fiskrulader med papayasås

Fiskrulader med papayasås

Rör ut mjölet i vattnet, häll redningen i såsen under omrörning, koka upp och smaka av. Hetta upp såsen och lägg i fisken
Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Vinet blev ingen favorit, det var en vit Tokaji (Zoltán Demeter) från Tokaj i Ungern. Första rätten var en regnbågslax, rullad i torkade örter, med lite rengbågsrom, en liten liten rökt fena med citronkräm, en krispig inlagd gurka, och lite kavringskrisp

Laxrullader

Krydda båda sidorna av laxskivan med salt och citronpeppar, och rulla samman till rullader. Tillsätt nu citron och vitt vin