Rotsellerisoppa rotselleri recept

Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Jag älskar soppor och vill gärna testa lite olika och eftersom jag är helt tokig i rotselleri, både i gratäng och slaw, så ville jag prova att göra rotsellerisoppa också
Rotsellerisoppa med vitt vin

Rotsellerisoppa med vitt vin

Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Finns tid och lust kan rotsellerin först rostas mjuk i ugn
Rostad rotsellerisoppa

Rostad rotsellerisoppa

rotsellerihuvud. Skala rotsellerin och skär den i mindre bitar. Sätt in plåten med grönsaker i ugnen i cirka 20 minuter eller tills rotsellerin fått gyllene färg
Rostad rotsellerisoppa

Rostad rotsellerisoppa

Soppa1 rotselleri [ca 350-400 g] 2 äpplen (vinteräpplen, en syrligare sort) 1 msk olivolja (till rostning) 2 dl crème fraîche 1 dl vispgrädde 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 citron, saften (liten) ca 0,5 tsk salt ca 1 krm svartpeppar
Rotsellerisoppa med citron- & rosmarinkikärtor

Rotsellerisoppa med citron- & rosmarinkikärtor

En av mina nya favoriträtter är denna rotsellerisoppa med citron- och rosmarinkikärtor. Den är en smula inspirerad av den här soppan där du även kan läsa om hur grymt bra rotselleri är
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Skär bort skalet på rotsellerin och tärna i ganska stora tärningar, stek dessa hastigt i smöret. Låt koka i ungefär 15 min, tills rotsellerin är riktigt mjuk. 1 rotselleri
Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Koka upp vatten och lägg i rotselleri, potatis, purjolök och buljongtärning. 1 Skala rotselleri och potatis och skär i mindre bitar. 400 g rotselleri
Rotsellerisoppa med timjan och äpple

Rotsellerisoppa med timjan och äpple

Rotsellerisoppa med timjan och äpple (till många). Jag sökte i bloggarkivet och insåg att vi äter rotselleri på krogen – men inte hemma

Rotsellerisoppa

Igår åt vi en rotsellerisoppa som jag inte på något sätt kan ta åt mig äran för, eftersom jag klippt ut receptet från någon tidning
Rotsellerisoppa med calabrese-strössel

Rotsellerisoppa med calabrese-strössel

Rotsellerisopparotsellericharlottenlökbuljong/fond (kyckling, grönsak)vinägerinlagd dragonmatlagningsgräddecitronsalt och pepparSkala och skär rotsellerin i cm-stora kuber
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

I dag blev det rotsellerisoppa. Det är säsong för rotselleri just nu så passa på. 1 msk smör1 msk olivolja1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, finhackad500 g rotselleri, skalad och skuren i ca 2 cm bitar5 dl grönsaksbuljong2 dl mellangräddeSaltSvartpepparVärm smör och olja i en kastrull och lägg i lök och vitlök, låt mjukna i 10 minuter. Lägg i rotselleribitarna och låt dem steka i 5 minuter, rör om då och då. 500 g rotselleri
Rostad rotsellerisoppa med parmesan

Rostad rotsellerisoppa med parmesan

Den andra rätten vi gjorde av vår ugnsbakade rotselleri blev en soppa. Hacka lök och vitlök och skär ner rotsellerin i mindre bitar, fräs allt tillsammans i hälften av smöret
Rotsellerisoppa!

Rotsellerisoppa!

Skala och dela rotselleri, lök och vitlök i mindre bitar. 100 gram rotselleri 1/2 gul lök 1/2 vitlöksklyfta 1 buljongtärning 2 msk matlagningsgrädde Bacon Rosmarin Gör så här. - Läs hela inlägget här 100 gram rotselleri
Rotsellerisoppa  med blåmögelost

Rotsellerisoppa med blåmögelost

Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Tillsätt rotselleri och fänkål och låt grönsak-erna fräsa på låg värme i cirka
Rotsellerisoppa med päronsalsa

Rotsellerisoppa med päronsalsa

Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Fräs rotselleri och lök cirka 5 minuter, rör om då och då. 700 g rotselleri
Rotsellerisoppa

Rotsellerisoppa

Inlägget Rotsellerisoppa dök först upp på BakingBabies. 1 rotselleri, ca 300 g. Låt puttra under lock tills rotsellerin är mjuk, ca 20-25 minuter. 1 rotselleri, ca 300 g