Rotselleri vegetariska biffar recept

Vegetarisk måndag

Vegetarisk måndag

jag har ägg och ost i mina grönsaksbiffar för att få upp proteininnehållet. Detta för att få biffarna krispiga
Gratäng med potatis och rotselleri

Gratäng med potatis och rotselleri

Till den gjorde vi biffar av detta recept, men är man sugen på något annat så kan man kika efter lite inspiration här
Timjankryddade vegobiffar med rotfrukter

Timjankryddade vegobiffar med rotfrukter

Andra vegetariskabiffar hittar du här och här. De här vegobiffarna gjorde jag av de rotfrukter jag råkade ha hemma, och de blev goda
Det godaste jag ätit på länge

Det godaste jag ätit på länge

Testa till exempel att byta ut palsternackan mot rotselleri, eller krydda det färdiga moset med lite riven pepparrot

En gul vecka!!

Ugnsrostade Palsternacka, morot, rotselleri, rödlök, lite purjo & lila sötpotatis. "Kikärtsbiffar m hasselbackspotatis & champinjonsås"
Blandsvampsgratinerade selleribiffar

Blandsvampsgratinerade selleribiffar

Vid tillagningstillfället var vi så hungriga att vi åt “biffarna” som de var, men vi tror att det blir ännu mumsigare om man serverar dem tillsammans med lite kokt potatis

Rotfruktsbiffar och sommarsallad

I biffar, bollar, grytor. Denna gången en form av Rotfruktsbiffar som blev sådär perfekt saftiga och smakrika
Morotsbiffar

Morotsbiffar

Förutom kryddorna har det blandats ner morötter och rotselleri i smeten, två rotfrukter som både trivs tillsammans och med smaksättningen

One planet plate

Bakad rotselleri. Det vi bjöds på var ugnsbakad rotselleri med en god kräm/mos och till detta ugnsbakad spetskål med puylinser och riven ost

Lammfärsbiffar med ljummen kål- och rotfruktssallad

Biffarna. Forma till biffar och stek på medeltemperatur tills biffarna är lätt rosa inuti. Servera direkt och toppa gärna biffar och sallad med en crème fraiche smaksatt med till exempel kummin

Även bönor förtjänar tid och omsorg!

Genom att koka bönorna med olika kryddor (till exempel lagerblad, svartpepparkorn och hel spiskummin), lite vitt vin, schyssta grönsaker (så som lök, vitlök, morötter, rotselleri) och örter (gärna timjan eller rosmarin) får de ett helt annat smakdjup än färdigköpa diton
Morotsbiffar

Morotsbiffar

För att få mer kryddig smak på biffarna blandade jag ner riven rotselleri. De här biffarna är vegetariska och glutenfria

Vegetariska biffar på sellerifärs

200 g rotselleri. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv rotfrukterna på det grova på ett rivjärn. Blanda rotfrukterna i en bunke med lite salt och grovmalen svartpeppar