Vill man göra ugnstektarotsaker lite snabbt gör man så här. Morötter har alltid tillhört mina favoritgrönsaker, rivna, kokta eller ugnstekta det spelar ingen roll
Sätt sedan in plåten i ugnen och låt gå tills du tycker rotsakerna är lagom mjuka. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Beroende på hur tjock du gör limpan och hur stora du gör rotsaksbitarna så kan de dock behöva gå lite olika länge i ugnen, så ett tips är att när limpan är klar så kan du ta av den från formen och låta rotsakerna gå klart själva
Sätt därefter in ugnsformen med fisken i nedre delen av ugnen, under plåten med rotsaker. Skiva rotsakerna och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Sätt gallret i botten på ugnen och gryta därpå. Ugnen ska vara kall. Låt stå i ugnen ca 2-2 ½ timma. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet
Dra då gärna av ugnsvärmen, det räcker med eftervärmen. Ställ in i mitten av ugnen 215°C i 20 minuter. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills det fått fin färg. Om man vill kan det stå ytterligare 10-20 minuter i ugnen om det du ska servera till inte är klart
Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in i ugnen i 20 – 30 minuter. Lägg på löken och rosta rotsakerna i ytterligare 20 – 30 minuter