Den här tiden på året är det ju extra lätt att laga vegetariskt, när grönsaksdiskarna och torgstånden fullständigt svämmar över av härliga rotfrukter och grönsaker av alla de slag
Skala och skölj rotfrukterna och grovriv dem. Fräs lökhacket tillsammans med de rivna rotfrukterna. Här kommer receptet på den vegetariska nudelwoken jag tillagade i söndags kväll
Skala alla rotfrukterna. Pot au feu, det är comfort food för frusna vintersjälar. Vi åt grytan en söndagskväll, kanske den dagen i veckan då behovet av comfort är som störst
yoghurtpasta med grönkål & belugnalinser, rosmarinrostade rotfrukter med kapris- & dijónsenap. ROSMARINROTFRUKTER MED EDAMAME, SOLTORKADE TOMATER OCH KAPRIS- & DIJONSÅS
Jag hade i lök, vitkål, morötter, paprika och broccoli eftersom det var det som jag hade hemma för tillfället, men det går lika bra att ha i andra grönsaker och rotfrukter efter tycke och smak
Fördela fyllningen i 4 pitabröd, gärna med salladsd bakade rotfrukter till. Blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisningar (eller skölj de kokta i kallt vatten och låt dem rinna av)
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor. Tillsätt rotfrukterna enligt den principen, att de grönsaker som tar längst tid att mjukna, tillsätts först
Om du ofta använder grönsaker och rotfrukter som ska skivas eller rivas kan det löna sig att köpa en råkostkvarn, antingen en elektrisk eller en manuell med flera olika skivor som kan skiftas ut efter lämplig grovlek