½ gul lök. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 vitlöksklyftor
Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök. Skala och dela lökarna i fyra klyftor, tvätta och skär morötterna i fem centimeter långa bitar
fransyska eller rostbiff. Skiva resterande lök, potatis, morötter och purjolök ej alltför tunt. Smörj terrinen/lergrytan med smör (1 stor lergryta alternativt flera små). 1 lager lök. 1 lager purjolök (Obs blir bränd om den ligger överst). 2 lökar. 1 vitlöksklyfta. 1 purjolök. 200 g lök