Rulla inialuminiumfolietillsammans med de kryddor som lossnat under tideniugnen. Jag hade turen att komma över ett fintinnanlår och valde då att köra en saftigrostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa)
Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stickin en stektermometer där köttet är som tjockast. Skär potatis, morötter, palsternacka och rödbetor imindrebitar och lägg dem i en ugnssäker form
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan iugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg rostbiffeni dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda ingrediensernatillmarinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
Pensla på glaze och sätt inrostbiffeniugnen på ett galler med en dropplåt under. Använd en stektermometer och tillagatillsrostbiffen nått önskad innertemperatur
Skivarostbiffenriktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Brukar servera hasselbackspotatistillugnsstektrostbiff, men det har blivithasselbackspotatis en hel del ihöst/vinter så det fickblidillrostadpotatis denna gång
De två sorterna kött var dovhjortsstek och rostbiff som båda putsades och fickbli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Lägg köttet i en ugnsfast form. Stickin en köttermometermittiköttbiten. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometeri den, slänga in en den iugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar