Äntligen är grillsäsongen här. Ja, det lär bli många grillkvällar i sommar. Den här helgen fick jag oväntat besök av min syster vilket gjorde grillningen extra härlig
Kyckling har en benägenhet att bli lite torr på grillen, men inte det här receptet. Grilla kycklingen först direkt över kolen, så att en stekyta bildas
Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Rosta i 225-250 grader (grill) i några minuter på varje sida. Ska ni dricka glögg i helgen. Här kommer ytterligare ett gott glögg-tilltugg med goda julsmaker
Här i Skåne är det riktigt varmt och skönt, och grillen kommer gå på högvarv framöver. Den här rostade potatisen sköter sig själv i ugnen medan du grillar resten av middagen, kanske hinner du duka under tiden också
Låt rostas i ugnen i 1h. Sätt ugnen på grill när det är 10min kvar, och putta potatisen lite åt sidan och lägg in salladslöken blandat med lite olivolja, samt pitabrödet på ett galler och grilla tills det fått fin yta
Grillen har gått varm och dränkt in trädgården i ett väldoftande moln av sommar. Andra dofter har den rostade potatissalladen med vårens primörer bidragit med - en ständig återkommande favorit så här i början av försommaren - supergod till allt grillat
Körsbärstomaterna rostas i ugnen och blir mumsigt mustiga. Det kan finnas småbitar av paprikaskal kvar i soppan, det tycker inte vi gör något men om ni är känsliga för det kan ni ta bort paprikaskalet efter att den grillats färdigt
Nästa år är det kanske dags att testa rostningen på grillen. Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan
Dessa kan göras=) på grillen men tar halva tillagningstiden. 2-4 medel auberginer, 2-4 vitlöksklyftor, skalade och skurna i halvor,salt, efter smak,kvistar timjan och rosmarin, har du inte kör på det du har