Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 3 stora rödbetor
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. 13 stora rödbetor. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Det som är så perfekt är att du oftast kan köpa rotfrukter en och en i affären, vilket gör att du utan att det behöver kosta så mycket kan köpa en sötpotatis, två rödbetor, en gulbeta, två morötter, ja du förstår
Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar
Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar. Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag
Idag blev det stekt lax, med rostaderödbetor och kålrot, till det en jättegod sås med rödlök. Ringla över resten av oljan och salta och peppra rödbetorna
Rödbetor / Polkabetor. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing