Rostade rotfrukter rödbetor recept

Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

Baka tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg. Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

300 gram rödbetor. 300 gram potatis fast sort. 3 morötter. 200 gram kålrot. 200 gram rotselleri. 1 rosmarinkvist eller 0,5 tsk torkad rosmarin
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 3 stora rödbetor
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. 13 stora rödbetor. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

Rostade rotfrukter med yoghurtkräm

4 4 potatisar 4 rödbetor 4 palsternackor 4 morötter 2 rödlökar 1 msk olja 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Yoghurtkräm 2 dl matyoghurt 50 g fetaost 1 dl bladpersilja peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rostade rotfrukter toppad med hasselnötter

Rostade rotfrukter toppad med hasselnötter

Det som är så perfekt är att du oftast kan köpa rotfrukter en och en i affären, vilket gör att du utan att det behöver kosta så mycket kan köpa en sötpotatis, två rödbetor, en gulbeta, två morötter, ja du förstår
Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter

Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att lägga rödbetorna för sig. Skala rotfrukter och skär dem i bitar
Rostade rotfrukter med örtkesella

Rostade rotfrukter med örtkesella

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Örtkesella 0,5 klyfta(or) vitlök(ar) 100 gram kesella , lätt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung , flytande 0,5 dl örter , hackade färska 0,5 tsk Citron , pressad 2 krm salt Rotfrukter 1 st morot 1 tsk örter , torkade 1 tsk olivolja 1 klyfta(or) vitlök(ar) 50 gram ruccola 1 st rödbeta , stor 1 st palsternacka(or) 2 st morötter , blåa 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal

Rostade rotfrukter med örtkesella

Skala och skär alla rotfrukter i stavar eller klyftor och lägg på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken och blanda med rotfrukterna tillsammans med olja, örter, salt och peppar
Rostade rotfrukter med korv

Rostade rotfrukter med korv

Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar. Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag
Sallad på rostade rotfrukter

Sallad på rostade rotfrukter

Rödbetor / Polkabetor. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing
Fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter

Skala och klyfta rödbetorna. Blanda rödbetor och morötter med olja, salt och peppar. Lägg upp morötter och rödbetor tillsammans med spenaten