Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
Toppa medmandlar, syltad lök och smörgåskrasse. Börja med den syltade löken. Fyll en kastrull med vatten så att när du lägger ned ett durkslag blir ett mellanrum mellan vatten och durkslag på några centimeter
Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad. 1salt + nymald svartpepparPasta med rostad mandel och ricottakräm Skölj tomaterna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar
Och givetvis går det ju att byta ut eller kompletera mandlarnamed exempelvis cashewnötter. När ugnen är varm hälls vattnet av från mandlarna och de läggs i en ugnsfastform, salta rikligt och vänd runt mandlarna så att de täcks av salt och eventuella andra kryddor