Paprika. Rödlök. Men ta gärna med en "blöt grönsak" som zucchini eller aubergine. Aubergine. Zucchini. Strö över bacon, mozzarella, soltorkade tomater och persilja
Dessutom blir det extra gott med den rostade smaken tycker jag. Att rosta medelhavsgrönsaker i ugnen till en smakrik ratatouille är enkelt eftersom att blandningen sköter sig själv
Grönsakerna och val av smaksättande ört kan också varieras efter smak. ➥ Ansa och skär under tiden zucchini, aubergine, paprika och morot i mindre bitar
Servera med rostadegrönsaker och fetacreme (recept finns nedan). Skölj och ansa grönsakerna, dela sedan grönsakerna i jämnstora bitar och lägg på bakplåtspapper i en långpanna
Skär paprikan i fjärdedelar. Skär zucchini, morötter, aubergine och lök i små tärningar. De undrade om de kunde steka grönsakerna tillsammans för att spara tid – svaret är ja, men tomaterna kan göra att de andra grönsakerna blir lite kladdiga så jag skulle egentligen inte rekommendera det
Ringla olivolja över aubergine, zucchini, paprika och rödlök. När grönsaker har svalnat, tillsätt de hackade tomaterna, pesto och tomatpuré, och blanda väl
Ringla olivolja över aubergine, zucchini, paprika och rödlök. När grönsaker har svalnat, tillsätt de hackade tomaterna, pesto och tomatpuré, och blanda väl