Rostad rotselleri recept

Ugnsbakad rotselleri med svamprisotto & rostade nötter

Ugnsbakad rotselleri med svamprisotto & rostade nötter

s klimatpanel med en larmrapport om klimatet, och nu kommer jag med recept på ugnsbakad rotselleri. Istället så längtade jag efter risotto (inte så klimatsmart, kornotto är bättre) och jag har länge funderat på bästa sättet att ugnsbaka rotselleri
Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

1 bit rotselleri, ca 150-200 g. Har du ofta problem med att få färg på rostade rotfrukter och potatis i ugn så kan du antagligen höja temperaturen med ca 25 grader redan från början av tillagningen. 1 bit rotselleri, ca 150-200 g 2 stora skalade palsternackor i stavar
Rostade rotfrukter med rödbetor

Rostade rotfrukter med rödbetor

Skala potatis, rödbetor, morot, kålrot och rotselleri. 200 gram rotselleri. Sätt ugnen på 200 grader. Skär i klyftor och stavar i liknande storlek
Rostade rotfrukter med feta, lunch i all ensamhet.

Rostade rotfrukter med feta, lunch i all ensamhet.

Tog helt enkelt och rostade rotfrukter och smulade en god fetaost över. Rostade rotfrukter med Fetaost, 1 person. 1/4 rotselleri. Rostade rotfrukter med Fetaost, 1 person. 1/4 rotselleri
Helstekt rostas med timjan, vitlöksstekt svamp och potatis- och rotselleripuré

Helstekt rostas med timjan, vitlöksstekt svamp och potatis- och rotselleripuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Helstekt rostas 1 kg rostas 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 5 klyfta(or) vitlök 0,5 kruka(or) färsk timjan 1 msk olivolja 25 gram Mat & Bak smör Potatis- och rotselleripuré 500 gram mjölig potatis 400 gram rotselleri 2 klyfta(or) vitlök 1 msk Mat & Bak smör 1 l vatten 1 msk grönsaksbuljong 50 gram Mat & Bak smör 0,5 dl vispgrädde 3 krm salt 1 krm svartpeppar Vitlöksstekt svamp 250 gram skogschampinjoner 2 klyfta(or) vitlök 75 gram sugarsnaps 4 tsk kalvfond 0,5 tsk Honung flytande 2 msk vatten 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 msk Mat & Bak smör Köp receptet