I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Jag är inte van att köpa färska kronärtskockor utan brukar mer satsa på dem på burk. Sedan penslade jag dem med lite olja, vitlök, citron, salt & peppar
Strö över färsk timjan. 1 kg färskpotatis. 1 msk vitlök. Låt smör och olja bli varmt i en stor stekpanna eller wok, eller dela upp potatisen och stek den i flera omgångar
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostadvitlök och timjan
Garnera med rostadvitlök, tomater och timjan. Lägg tomater, vitlök och timjan i en ugnssäker form. Frös lök och vitlök i smör med hälften av svampen utan att det får färg i en låg, vid kastrull eller stekpanna
Tillsätt den rostadevitlöken till soppan och mixa slät med hjälp av en stavmixer. Skala och lägg vitlöksklyftorna i en liten ugnsfast form och pensla dem med lite olja
) hacka lök och vitlök. Tomater, potatis, broccoli, just nu billigt och galet gott om du köper ekologiskt4 port600 g broccoli1 gul lök1 vitlöksklyfta12 körsbärstomater el dyl4 halvstora kokta potatisar7 ägg2 msk vattenlite riven ost (om man vill)Slå på ugnen 200 gSkiva kokta potatisarLägg dem i en ugnsform 20x30 cmDroppa olivolja på dem, in och få färgUnder tiden, skär broccolin tunt, använd en del av stjälken med. 1 vitlöksklyfta
riven färsk parmesan. Under tiden, skala och hacka vitlök och strimla chili. riven färsk parmesan. Tillsätt mandel, rivet citronskal och fortsätt att steka tills vitlöken är gyllene