En underbar vegetarisk soppa med milda smaker och en underton av rostad vitlök och cayennepeppar. En matig delikatess som är perfekt för att förgylla en kulen höstkväll
Butternutsoppa till 6 stora portioner 1 st butternut squash (ca 2 kg) 1/2 dl lönnsirap 1 gul lök 1 tsk torkad timjan 1 msk smör 2 l vatten 3 hönsbuljongtärningar 1,5 dl vitt vin 3 lagerblad 5 dl grädde Dela pumpan på hälften och gröp ur kärnorna
Det stämde i alla fall med denna butternutsoppa med rostad vitlök. butternutpumpa, Lotta Lundgren, Om jag var din hemmafru, pumpasoppa, rostad vitlök Förresten så kliar det i fingrarna att bjuda hem folk på middag och starta med denna soppa som förrätt
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kräver kyliga tider varma rätter. Hösten är en tid då soppor gör sig påminda i vårt kök precis som hos alla andra
Ni söker på pumpapaj, pumpakaka, pumpabröd, pumpamuffins/pumpa- och äppelmuffins, pumpasoppa/ butternutsoppa/ butternut squash soppa, indisk pumpagryta och sist men inte minst rostade pumpafrön