Rosta färsk vitlök i ugn recept

Rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan på salladsbädd

Rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan på salladsbädd

Nirostar brysselkålen iugnenvilket är skönt eftersom du slipper stå och passa vidspisen. Imitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Rostade tomater, vitlök & pasta

Rostade tomater, vitlök & pasta

Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färskchilipeppar (ta bort kärnorna ur chilininnan du hackar den)
Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 1 st laxsida , ca. 1 kg 1 st bakplåtspapper 1,5 msk flingsalt 2 tsk chiliflakes 2 tsk kumminfrön 1 tsk råsocker 2 st citron(er) , skal från 1,5 st 3 halvor 1 msk olivoljaRostadpotatissallad 1 kg delikatesspotatis 2 klyfta(or) vitlök 1 st bakplåtspapper 2 msk olivolja 0 salt 200 gram spenat 300 gram sugarsnaps 1 st röd lök Gremolatasås 2 kruka(or) färskbasilika 0,5 kruka(or) färskpersilja 0,5 kruka(or) färskdill 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Soppa på rostad paprika och färska tomater

Soppa på rostad paprika och färska tomater

Skala och hacka vitlök, gul lök och palsternacka grovt. Det börjar blikyligare ute och det börjar finnasbilliga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök

Lammlägg med trumpetsvampsrisotto och rostad vitlök

Lägg tomater, vitlök och timjani en ugnssäker form. Garnera med rostadvitlök, tomater och timjan. Frös lök och vitlöki smör med hälften av svampen utan att det får färg i en låg, vid kastrull eller stekpanna
Baba ganoush med rostad vitlök

Baba ganoush med rostad vitlök

Färskvitlök är väl det vanligaste att använda annars vad jag förstår. Här har jag gjort den med rostadvitlökvilket gör den mild och rund i smaken