Rosendals kavring recept

Rosendals Kavring

Rosendals Kavring

Jag hade turen att få tag på boken Bröd och marmelad från Rosendals trädgård i ett antikvaritat, den tillverkas inte längre och är slut hos förlagen
Frökavring

Frökavring

Ett av det godaste bröden jag bakat den senaste tiden är denna modifierade version av kavring. (Modifikation/förbättring av Rosendal Trägårds kavringrecept i BAKA 2/2012)

Rosendals kavring

Bagarna på Rosendals Trädgård. 1. Dag 1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Täck den med plast. Låt stå svalt till nästa dag

Rosendals Trädgårdskavring

För mig innehåller inte ett kavring frön och kross, men det är så Rosendals Trädgård namnger brödet som jag hittade i tidningen BAKA
Rågbröd i racerfart

Rågbröd i racerfart

Rosendalskavring kan jag hursomhelst rekommendera, och eftersom Erik Olfosson är en snäll bagare har han låtit mig lägga ut receptet
Ruteråg som fredagsbröd

Ruteråg som fredagsbröd

En variant på recept till två bröd finns i boken "Bröd & Marmelad" och heter där RosendalsKavring. Veckorna rusar iväg när det är semester

Börja baka här

} Brödet heter Rosendalskavring och finns i boken Bröd och marmelad från Rosendals trädgård. (Fast det här är inga kavringar, utan två surdegsbröd i sällskap med några påsar rostbröd med sultanrussin och valnötter