Rosépepper recept

God och enkel fläskfilégryta.

God och enkel fläskfilégryta.

Tjobalo gummisko, så var det fredag igen vänner. Denna fredagen slutade Anki redan ett, härligt med tidig hemgång så där inför helgen
Kycklingfilé, ädelostfylld  med rosépeppar

Kycklingfilé, ädelostfylld med rosépeppar

4 kycklingfiléer. 150 g ädelost. 11 msk soja. 11 tsk dragon. 12 ½ dl mellangrädde. 11 tsk krossad rosépeppar. 14 kycklingfiléer 50 g ädelost 1 msk soja 1 tsk dragon 2 ½ dl mellangrädde 1 tsk krossad rosépepparSkär en ficka i filéerna och fördela osten i dem
Skinksås till pasta

Skinksås till pasta

Hej på er och välkomna till 2017 års upplaga av Mårtenssons kök. Hur har du det efter nyårsfirandet, gav du några löften inför året eller hoppade du på det
Lite vilt på juldagen

Lite vilt på juldagen

God morgon. Fortfarande mätt från gårdagens julmat. Vi klämde två olika julbord, ett vid 14-tiden och ett vid 18-tiden
Rosépeppartorsk

Rosépeppartorsk

Även en “bloggerska” skall ha semester  En vecka i Åre och två på Kreta har resulterat i torkat renkött och otaliga tzatzikis

Proteinbomb

Det är kul att testa nya råvaror och jag har varit sugen på att testa struts ett tag. När vi var och veckohandlade hittade vi fryst grillat strutskött i köttdisken för ”exotiska ” köttsorter på Ica Maxi
Salamichips med citroncreme

Salamichips med citroncreme

Min gulliga kollega Emma Johansson tipsade om dessa enkla tilltugg som blev supergoda. Jag skippade rosépepparen eftersom det inte är någon favorit
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Roligt med lite nya sorters smaker, ibland känns det som jag kör fast i samma sorts smaker men den här grytan gav lite nya influenser
Tonfisk - tunt och rått och gott

Tonfisk - tunt och rått och gott

För en tid sen hade vi en nattgäst som sympatisk nog lämnade ett tack i form av den rödaste röda skivor av tonfisk, jämte förhållningsorde
Pepparglacerade äpplen

Pepparglacerade äpplen

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och låt den bli riktigt varm. Skala äpplena och pensla dem med det rumstempererade smöret, rulla dem därefter i råsockret

Lingonsill

1 pkt 5-min sill3 dl gräddfil1 dl lingonsylt1 liten finhackad rödlök2 tsk rosépepparBlanda gräddfil, lingon och lök

Biffgryta i rosépepparsås

Dela purjolökarna på längden och skölj noga. Strimla dem fint och lägg i en gryta med matfettet. Pressa ner vitlöken och rör om tills allt är glansigt

Rosépepparbiffar

Blanda grädde,vatten, ströbröd,ägg,smulad kött- buljongkrossade rosèpeppar och salt. Rör ihop och blanda med färsen

Roséäppelkaka

Ger 12 bitar. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med svalnat fett och vatten och äpplejuice

Rosé och äppelbiffar

Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Skala och riv äpplena grovt. Stöt rosépepparen i en mortel