Romsås laxpytt recept

Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Dagens middagstips är en laxpytt med romsås. Servera pytten tillsammans med romsås. Gick alldeles utmärkt att värma upp i matlådan dagen efter
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Romsås. Servera direkt med romsåsen. Laxpytt med romsås 4 port. Måndag och ny vecka. Hoppas ni alla har haft en riktigt bra helg
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Bjud romsås och citronklyftor till. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisen och skär den i bitar
Laxpytt med romsås

Laxpytt med romsås

Bjud romsås och cintronklyftor till. En fräsch och smart allt-i-ett-rätt. 4 portioner600 g skinn- och benfri laxfilé500 g mandelpotatis eller vanlig potatis½ zucchini, ca 150 g1 rödlök150 g gröna bönor (frysta eller färska)3 msk hackad dill1 burk lätt creme fraiche, 2 dl1 burk stenbitsrom, 80 g½-1 msk riven pepparrot1 citron100 g körsbärstomaterOlivoljaFlingsaltSvartpeppar, nymalen Sätt ugnen på 225 grader
Laxpytt med äppelsalsa

Laxpytt med äppelsalsa

Klyfta potatisen. Blanda potatis o olja på en ugnsform. Salta o peppra. Stek i ugnen på 225 grader i 25 min
Romsås

Romsås

Här serverades den till gårdagens laxpytt. Här serverades den till gårdagens laxpytt. Enkel och god sås som passar bra till fisk
Laxpytt

Laxpytt

Servera gärna pytten tillsammans med en kall romsås 1 Gul lök (eller två mindre färska gula lökar). Enkla vardagsrätter som går snabbt att laga och som är goda att äta är maträtter som jag gärna samlar på

Laxpytt med romsås

Romsås. Skär den kokta potatisen i klyftor. Skala och strimla löken. Hetta upp lite smör i en panna och fräs potatis och lök lätt

Laxpytt med romsås

Bjud romsås och cintronklyftor till. Sätt ugnen på 225 g. Skölj/skrubba potatisen och skär den i bitar. Skär zucchinin i bitar

Laxpytt med romsås

Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor. Koka den i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av

Laxpytt med romsås

Romsås. Romsås. Skär potatis, sparris och lax i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka löken i mindre bitar. Koka upp potatisen och lägg även sparrisen i kokande vatten (max 1 minut) och lägg sedan åt sidan