Bjud romsås och cintronklyftor till. En fräsch och smart allt-i-ett-rätt. 4 portioner600 g skinn- och benfri laxfilé500 g mandelpotatis eller vanlig potatis½ zucchini, ca 150 g1 rödlök150 g gröna bönor (frysta eller färska)3 msk hackad dill1 burk lätt creme fraiche, 2 dl1 burk stenbitsrom, 80 g½-1 msk riven pepparrot1 citron100 g körsbärstomaterOlivoljaFlingsaltSvartpeppar, nymalen Sätt ugnen på 225 grader
Servera gärna pytten tillsammans med en kall romsås 1 Gul lök (eller två mindre färska gula lökar). Enkla vardagsrätter som går snabbt att laga och som är goda att äta är maträtter som jag gärna samlar på
Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär sparrisen i cm-tjocka skivor. Koka den i ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av
Romsås. Romsås. Skär potatis, sparris och lax i tärningar, ca 1x1 cm. Hacka löken i mindre bitar. Koka upp potatisen och lägg även sparrisen i kokande vatten (max 1 minut) och lägg sedan åt sidan