Det går bra att byta ut de frysta jordgubbarna mot färska, men öka då mängden is. 4 cl rom. 2 cl pressad citron eller lime. 4-6 frysta jordgubbar. ca 0,5 dl krossad is. 4 cl rom
Tillsätt rom och smaka av, tillsätt mer socker eller jordgubbar om det behövs. Nu muddlar du allt i glaset – helst med en riktig muddler men annars funkar typ en träsked bra med, du ska helt enkelt mosa ur saften ur både lime och jordgubbar så sockret löser upp sig
Mortla myntablad med rom, två jordgubbar och pressad lime i en shaker. Häll upp i glas genom en sil och ha i hela myntablad, skivade jordgubbar och krossad is (eller isbitar)
Den är då inte gjord på just ljus rom utan cachaça som är sprit gjord på sockerrör. Den här drinken påminner mig om Brasilien även om den har en riktigt svensk touch med jordgubbar
En skvätt med mörk rom, lite sockerlag och svalkande is. Häll på av rom och sockerlag. Färska jordgubbar, lite mynta från rabatten och så en klyfta med lime
mousserat vinHäll romen i ett glas och riv ned myntabladen. Visst kan man muddla ned lite annan frukt också om man vill, både jordgubbar eller hallon och mandarin är gott
Smaka av efter mer sockerlag, rom, eller syra. Fyll sedan upp karaffen till hälften med is. 300g färska eller frysta jordgubbar. 4-6 cl vit rom per glas. 1 lime. Ta fram en karaff och häll i jordgubbarna, 8 msk sockerlag, önskad mängd rom, och saften av en pressad lime. 300g färska eller frysta jordgubbar. 4-6 cl vit rom per glas. 1 lime en mini-nypa salt