Receptet kommer från Paolo Robertos första kokbok Mina fastrars mat, en jättebra bok där recept blandas med anekdoter från fastrarna och vackra bilder på mat och Maddalonis omgivningar
Då var det dags för den utlovade årskrönikan för 2011. Precis om förra gången är den uppdelad efter årstider, och vi börjar med förra vintern, då vi grillade korv i öppna spisen, hade världens seriösaste pizzabak och gick på 80-talsfest hos Calle och Louise
Att få lyssna till klokheter under Paolo Robertos föreläsning. Även om samma utställare återkommer och det inte bjöds på särskilt mycket nytt så kan man liksom plocka russinen ur den stora kakan och inspireras av det som tilltalar dig själv
Jaha, här sitter jag mitt i semestern. Mitt i livet. Mitt i veckan. Mitt i Mölndal. Vi kom hem igår efter 9 dagar i Sågmyra där vi hunnit med att både bada, gå på tipspromenad, klättra i berg, borsta åsnor, titta på strutsbebisar och gå på Troliga Torsda'n
Dock kräver kakan lite framförhållning då den gärna bör stå ett par dygn innan den serveras. )Robertoskaka100 g smör eller margarin200 g mandelmassa2 ägg2 rågade dl socker2 dl vetemjöl1 rågad tsk vaniljsocker1 dl russin6 finhackade torkade aprikoser2 msk whisky, konjak eller rom (jag hade whisky)Smörj och bröa en rund bakform, gärna en med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Kakan stelnar efter när den kallnar och bör stå 2 dygn innan den serveras
Det är Paolo Roberto som har lanserat en pastaserie, med både såser och pasta, och efter ha läst hyllningar hos våra vänner "Bara en kaka till" och "Remsans Bistro" kände vi oss sugna på att testa pastan själv
Fisk på tisdag, pannkaka och soppa på torsdag och en stek på söndag. Igår när jag kom hem hade jag zucchini som snart passerat bäst före datum, så jag fixade till en zucchinikaka med mozarella och kyckling