Ristårta recept

Ristårta

Ristårta

Den här ristårtan var den andra tårtan jag gjorde till födelsedagsmiddagen i söndags. Ristårta 3 äggvitor 2½ dl strösocker 3 dl rice crispies el
Italiensk ristårta / Torta di riso

Italiensk ristårta / Torta di riso

Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Maqluba

Maqluba

Maqluba som jag brukar kalla för ”ristårtan” för att enklare kunna beskriva vad det är för maträtt är faktiskt en ”ristårta” med kyckling och friterade grönsaker på toppen

Ristårta

Hemma hos oss är ristårta en klar favorit. Min kollega Sanne vill ha receptet så här kommer det. Botten. 3 äggvitor2,25 dl strösocker3 dl puffat ris
Torta di riso

Torta di riso

Lagom till andra advent har jag gjort en gammal favorit Torta di riso, ristårta på italienska. Den görs med arborioris, en krämig typ av ris som används till risotto

Ristårta

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i sockret och vispa lite till. Tillsätt vårgårdariset. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna

Ristårta

vispa äggvitor till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vårgårda ris. Lägg bakplåtspapper på en plåt

Ristårta (av Lena i Uddevalla)

1.  Vispa vitorna till hårt skum, du skall kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Häll i socker under omrörning och vispa smeten blank

Ristårta

Ugn. 150 grader. Vispa äggvitor och socker med elvisp i 25 min. Blanda i riset och häll ut på smörat bakplåtspapper i en fullstor långpanna

Ristårta (av Lena i Uddevalla)

Vispa vitorna till hårt skum, du skall kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Häll i socker under omrörning och vispa smeten blank

Färs-kebab

Färs”kebab” eller köfte, med ristårta och cacik. Jag kallar det för ”ristårta”. Dagens experiment. Till färsgrejerna