Eller som när jag läste om libanesiska risrätten Mujadara i Zeinas Kitchen. Servera med till exempel ajvarbiffar (500 gram nötfärs, 1 dl ajvar, hackad persilja, 1 ägg, salt och peppar)
Sushi är en risrätt och riset måste ha perfekt konsistens för att gå att forma och smaka rätt. Junko visade också hur man gör japansk omelett som man kan lägga som bitar på Nigirisushi
Nasi Goreng är en risrätt med anor från Indonesien och Malaysia. Lägg kycklingen separat i en skål och tänk på att nu plocka bort eller diska kniv och skärbräda direkt
Paella är en klassisk risrätt där riset egentligen steks och kokas tillsammans med kyckling eller fisk och skaldjur, grönsaker och kryddor så som saffran
Jag avskyr att dricka jasminte, men till kakor, bröd och risrätter passar några tepåsar perfekt. Häll över mjölk, kvarg, smält margarin samt ägg och rör till en klumpfri smet