Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Purjolök och bacon smakar jättegott ihop och passar fint i den här risotton ihop med svamp. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
CHAMPINJONRISOTTO. Borsta svampen och skär i skivor. GRILLADE BACONLINDADE CHAMPINJONER. Enklare och godare blir det knappast, bara att vända ner i risotton
Jag skulle även rekommendera att blanda i bacon och svamp i risotton. Jag bytte ut vinet mot champagne i en risotto och resultatet blev väldigt bra, dock inte tillräckligt bra för att jag skulle köpa en flaska champagne enbart för att hälla i risotton
Jag ÄLSKAR en god risotto. Första gången jag testade på Portobello svamp, den kommer användas igen. Mannen åt också o gillade det men han o barnen fick lite stekt bacon till
Lite knaperstekt bacon över torsken sätter piff på hela anrättning. Risotto. Tillsätt svampen. Risotto. Servera med risotton i parmesankorgar, nystekt torsk på sallad och ringla basilikabuljongen runt om
När vätskan nästan har kokat bort så tillsätt lökblandningen och svampen. Gjorde en spännande blomkålsrisotto som jag serverade till baconlindad oxfilé
Rulla en baconskiva runt varje filé. Rör då och då i risotton. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Bjud kycklingfiléerna med risotton och en sallad