Visste du att det går att göra risotto på vanligt grötris. Rör ner parmesan och smaka av. Men jag kan ju ”råka” köpa mer grötris, för att få en anledning att göra risotto
Risotton går lika bra att göra med karljohansvamp eller annan svamp. 1 dl riven parmesanost. När riset känns klart, lägg i den rivna parmesanosten, 2 msk smör och rör runt. 1 dl riven parmesanost
Risotto är en sådan där rätt som ofta tycks spöka för deltagare i olika matlagningsprogram. Eftersom jag är väldigt förtjust i smakerna parmesan, vitlök och persilja ihop så var det även de som fick spela huvudrollen tillsammans med en skvätt citron, salt och peppar
Rör i risotton hela tiden. Strödbröd,parmesan,dill,salt o peppar som "täcke". lite lite tuggmotstång så tar du kastrullen från plattan o tillsätter parmesan osten,citron skalet o lite salt o pappart
använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesan och använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Eftersom den är fri från animalier används den ofta som parmesan av veganer. Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton"
använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesan och använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Tillsätt den rivna parmesansosten. Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. välj mjölkproteinfritt smör och byt ut parmesanen mot mjölkproteinfritt alternativ
½ dl riven parmesanost. Men med det sagt så finns det ju några rätter från norr som måste testas och en av dem är risotto alla milanese, med andra ord saffransrisotto
Rör i smör och parmesanost och dra sedan kastrullen från värmen. 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering. 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad
Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. 3 dl riven parmesan. 2 grönsaksbuljongtärningar 3 dl riven parmesan