Risotto med karljohansvamp recept

Måndag: Risotto med karljohansvamp

Måndag: Risotto med karljohansvamp

Risottomed Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Risotton är nämligen väldigt god. Smaken är djup och skogsmullig – med fina toner av svamp och parmesan
Risotto med Karljohansvamp

Risotto med Karljohansvamp

Fortsätt sedan medrisotton. Risotto tillhör väl inte den vackraste av maträtter kanske men ack så gott det är
Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Risotto med kyckling, svamp och ärtor

Personligen älskar jag karljohansvamp i risotto och idag använde jag det tillsammans med champinjoner för att får den där härliga karljohan-smaken som verkligen blir pricken över i
Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

Risotto con funghi (Risotto med karljohanssvamp).

3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 25 g torkad karljohansvamp
Risotto Milanese

Risotto Milanese

Blanda i smör, ost och parmesan och servera den härliga risottonmed lite extra riven parmesan på toppen
Risotto med gröna ärtor, broccoli och blomkål

Risotto med gröna ärtor, broccoli och blomkål

Om man använder torkad svamp, exempelvis karljohansvamp, ska den blötläggas innan. Igår gjorde vi risottomed blancherad broccoli, blomkål och gröna ärtor, västerbottensost och persilja
Risotto ai funghi

Risotto ai funghi

3 dl risottoris kycklingbuljong, varm. (lagrad minst 16 månader) 100 g smör 0,5 bananschalottenlök 2 dl vitt vin 1 msk olivolja (extra virgin) 2 msk persilja, fint hackad 5 karljohansvampar, stora färska (torkad svamp går bra eller annan färsk svamp
Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Ingredienser Risotto 30 gram torkad karljohansvamp 2 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk olivolja 3 dl arborioris 3 dl vitt vin , torrt, valfritt 8 dl grönsaksbuljong 50 gram smör 100 gram parmesanost , färsk, riven 40 gram tryffel , färsk sommartryffel 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet
Svingod svamprisotto

Svingod svamprisotto

Hacka svamparna, smörstek snabbt och ha sen i risotton tillsammans med kantarellerna. Pallar ni med mer kantareller
Länge och långsamt

Länge och långsamt

Kunde ha varit bättre om fänkålen och apelsinen hade inkorporerats i en risotto. Lagade stekt polenta medkarljohansvamp som tillägg, och så hade jag också baby kronärtskocka, karljohansvamp och en sås på rostad vitlök
Operamat

Operamat

Det här är helt enkelt en risottomedkarljohansvamp, zucchini och lök. Fortsätt att röra i risottonmedan du tillsätter mer buljong, lite i taget