Risottomed Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Risotton är nämligen väldigt god. Smaken är djup och skogsmullig – med fina toner av svamp och parmesan
Personligen älskar jag karljohansvamp i risotto och idag använde jag det tillsammans med champinjoner för att får den där härliga karljohan-smaken som verkligen blir pricken över i
3 dl arborioris eller avorioris 25 g torkad karljohansvamp 1 liter vatten 3 msk svampfond eller kantarellfond 2 msk olivolja 1 gul lök, finhacka 5 g saffran 50 g smör 100 g riven lagrad ost 1 dl riven parmesanost Lägg den torkade svampen i. 25 g torkad karljohansvamp
Om man använder torkad svamp, exempelvis karljohansvamp, ska den blötläggas innan. Igår gjorde vi risottomed blancherad broccoli, blomkål och gröna ärtor, västerbottensost och persilja
Tillsätt smör, riven färsk parmesan och riven färsk tryffel i risotton. Krydda med en nypa salt. Smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffel
Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Krydda med en nypa salt. Tillsätt smör, riven färsk parmesan och riven färsk tryffel i risotton
Kunde ha varit bättre om fänkålen och apelsinen hade inkorporerats i en risotto. Lagade stekt polenta medkarljohansvamp som tillägg, och så hade jag också baby kronärtskocka, karljohansvamp och en sås på rostad vitlök