Vispa tre ägg och en dl mjölk eller grädde i en stor bunke. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev
När vi åt soppa hemma i mitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
risgrynspudding,. Lite växtbaserad mjölk. Krämig Durra/Bovetegröt3 kanelstängeren nypa salt3 dl hel bovete3 dl hel durra6 dl fet havremjölk (vi använde Oatlys Ikaffe)eventuellt lite mer mjölk eller annan vätska när det kokat ihop en stund, vi använde sojamjölk då vi hade det hemmaSkölj och blötlägg durra och bovete i några timmar. Saffransostkaka3-4 dl gröt1/2 paket silkes todu0,25 g saffran3 msk kikärtsmjöl4 msk mandelmjöl1 bittermandel (hackad)Lite växtbaserad mjölkValfritt med någon sötning
När man åt middag hos farmor så fick man också alltid efterrätt och då gärna bärpaj med hemgjord vaniljsås, manna- eller risgrynspudding eller maizenapudding
Min gäst på fredagen poängterade att hon tyckte det var godare än risgrynspudding. Jag gick efter receptet till 4 pers, men bytte ut 1 dl av mjölken till vispgrädde
Har ännu inte bestämt om jag skall äta den på vanligt sätt med kanel till frukost eller om jag skall ta och göra risgrynspudding eller morotslåda eller någon annan maträtt som innehåller kokt risgrynsgröt