4 3 dl långkornigt ris 6 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten) 400 g kassler 1 purjolök 1 msk olja 1 burk krossade tomater 1 dl chilisås 1 tsk salt 2 krm peppar 2 dl riven ost isbergssallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ex potatis- eller risgratänger) eller helt enkelt bara skivad, serverad precis som den är. Igår blev det gratinerad kasslermed en topping inspirerad av italiensk caprese – alltså med smak av basilika, tomat och mozzarella
Den här risgratängen kom till under en sådan. Någonstans bytte jag spår, och så blev det chilikassler a la skolmatsal, fast utan kassler och med risbotten istället
Servera med sallad. Skär kasslern i tärningar, champinjonerna i skivor, strimla purjolöken. Lägg kasslern, svampen och löken på riset och blanda försiktigt runt