Risgratäng med kassler recept

Risgratäng med rött täcke

Risgratäng med rött täcke

4 3 dl långkornigt ris 6 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten) 400 g kassler 1 purjolök 1 msk olja 1 burk krossade tomater 1 dl chilisås 1 tsk salt 2 krm peppar 2 dl riven ost isbergssallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kassler caprese med enkel pestopotatis

Kassler caprese med enkel pestopotatis

ex potatis- eller risgratänger) eller helt enkelt bara skivad, serverad precis som den är. Igår blev det gratinerad kasslermed en topping inspirerad av italiensk caprese – alltså med smak av basilika, tomat och mozzarella
Risgratäng med kassler

Risgratäng med kassler

Koka upp vattnet med buljong tärningen. Tänk på att kasslern även ger sälta. Bottna med lökhacket och riset
Risgratäng med spenat

Risgratäng med spenat

Blanda dettorra riset med spenat, finskuren gräslök, hälften av osten och bredut det i en lätt smord ugnssäker form

Kassler och risgratäng

Fräs ihop kassler och purjo i lite smör utan att det tar färg ,krydda med oregano ,ganska mycket. Blanda samman fräset med riset och ananasen

Kassler och risgratäng

Lägg kassler i botten, ris över o sist gräddblandingen överst. Ca 300 g kassler i stavar. Fräs löken i margarin, rör om

Kassler och risgratäng

Servera med sallad. Skär kasslern i tärningar, champinjonerna i skivor, strimla purjolöken. Lägg kasslern, svampen och löken på riset och blanda försiktigt runt

Risgratäng bea

Bottna en smord ungssäker form med riset, täck rislagret medskinkan/kassler och tärnad ananas. Servera gärna med en krispig sallad

Kassler- och risgratäng

Blanda det kokta riset med grönsakerna i formen. Dela kasslerna i bitar och lägg över risblandningen. Servera med en blandad sallad