Ris med smak recept

Stekt ris med mexikansk smak

Stekt ris med mexikansk smak

Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester. Jag tror att det har med kylan att göra
Ris med smak av ingefära och vitlök

Ris med smak av ingefära och vitlök

Nu vill jag prova på nya kryddor och först ut blir det här risetmedsmak av ingefära och vitlök. Framöver tänker jag försöka experimentera lite medris
Ris och falukorvsgratäng

Ris och falukorvsgratäng

Gratängsåsen med mjukost, chilisås och bostongurka blir riktigt krämig och god så prova, prova om du tror att detta kan falla dig i smaken
Ris alá Malta

Ris alá Malta

Man kan även fylla på med lite socker för den goda smaken skull. Det är så gott medris ala Malta. Blanda potatismjölet med resterande vatten, rör i det i den uppkokade saften
Ris a la Malta

Ris a la Malta

Den här varianten är len och krämig, med massa smak av vanilj och självklart med konserverade mandariner till
Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp

Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Turkisk ris, Recept!

Turkisk ris, Recept!

Jag har sedan ett år tillbaka lärt mig lite mer “grundligt” utav Kadirs syster hur man kan göra medriset för att få det extra gott så jag lägger upp det vanliga, lätta receptet som jag tidigare har gjort och även hur jag gör idag under det första receptet
Ris à la Malta

Ris à la Malta

  Jag vill att min Ris à la Malta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås medsmak av jordgubb
Ris á la Malta

Ris á la Malta

Man kan även fylla på med lite socker för den goda smaken skull. Det är så gott medris ala Malta. Blanda potatismjölet med resterande vatten, rör i det i den uppkokade saften
Orientaliskt ris

Orientaliskt ris

Bästa sättet är att lägga riset i en skål låt vattnet rinna medan du rör om riset försiktigt utan att bryta riskornenmed händerna
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Ingefära, Jordnötsolja, Mörk kinesisk svampsoya, Medsmak av Asien, Paprika, Purjolök, Räkor, Ris, Sesamolja, Vitlök ¾ dl jordnötsolja
Stekt ris från Sri Lanka

Stekt ris från Sri Lanka

Sänk till medelvärme på plattan. Blanda i soyan och salta och krydda efter smak. Koka riset och låt det svalna
Stekt ris med köttfär

Stekt ris med köttfär

lök, vitlök, paprika och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. oelek (mer eller mindre efter egen smak)
Ris med lammfärs, god allt-i-ett-rätt

Ris med lammfärs, god allt-i-ett-rätt

Smaka av med salt och peppar. Doften var fantastisk och smaken likaså. Häll av vattnet från riset och lägg riset tillsammans med köttfärsen
Ris med asiatisk touch

Ris med asiatisk touch

Här hemma så föredrar vi basmati- och jasminris, just för att de smakar lite mera än vanlig vitt ris