Collage med bilder från Saltå kvarn, GoGreen & Risenta. Svarta bönor passar bra att använda till grytor, soppor, vegetariska biffar, patéer och sallader samt i tacos
Blanda ner grönsakerna och det nykokta och ångande riset i en stor skål. Blanda ner valfria grönsaker, typ majs, gurka, paprika, tomat eller lök och krydda lite så som du vill
Och det blir lite tristmed en mathållning som inte innehåller fler ingredienser. - Vi ska äta mer vegetariskt och mindre kött – och köttet ska vara ekologiskt
13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras medris eller nudlar, och njut
Vi åt detta tillsammans medris och en grönsallad. Ta ut kycklingen och linda in i folie, öka sedan värmen och grilla grönsakerna några minuter till de fått lite färg
Servera medris och sallad. sparrisärt eller haricort vertes. Tillsätt grönsakerna till köttet, häll över tomaterna, eventuellt behöver du också tillsätta lite vatten, men observera att såsen ska inte täcka ingredienserna